Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Υπόσχεση πήραν οι 15 κάτοικοι απο το Μουρί που σήμερα επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Κισάμου και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Μυλωνάκη οτι θα φτιαχτεί ο δρόμος που είχε χαλάσει απο τις καταστροφικές βροχές του 2019 και ήταν απο τα λίγα χωριά που έμειναν αποκλεισμένα για κάμποσο καιρό. Υπόσχεση οτι δεν θα πέσει διακεκομμένη άσφαλτο -ειναι συνήθεια πλέον- και οτι και τα 7 περίπου χιλιόμετρα του δρόμου Βουλγάρω - Κατοχώρι- Μουρί ως και το Νησί θα φτιαχτούν όλα. Όπως τόνισε ο κ Μυλωνάκης θα το δουν τις επόμενες μέρες στις σχετικές μελέτες που ήδη ετοιμάζονται ....
Μάλιστα έμαθαν οι κάτοικοι οτι σχεδιάζεται και νέα γέφυρα, στον Τυφλό ποταμό, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, πράγμα βέβαια πολύ δύσκολο για τα σημερινά δεδομένα.
Βέβαια ειναι λυπηρό μετά απο 3 χρόνια να μην έχουμε ακόμα φτιάξει τους δρόμους που χάλασαν όχι μόνο απο την θεομηνία του 2019 αλλά και και απο την θεομηνία του 2013, και  αδιανόητο να μην υπάρχει εμπιστοσύνη και να πηγαίνουν οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται στο δημαρχείο για τα αυτονόητα.

Υ.Σ Ας ελπίσουμε οτι μέσα στην μελέτη ειναι και τα λίγα χιλιόμετρα χωματόδρομου που ενώνει το Μουρί με τα Λατζιανά και περνά μέσα απο μια καταπληκτική διαδρομή με πολύ ενδιαφέρον για να προωθήσουμε και τον θρησκευτικό τουρισμό στον Δήμο μας, με την Αγία Βαρβάρα 11ος αιώνας, Αγία Μαρίνα 13ος αιώνας, Άγιος Νικόλαος 13ος αιώνας, Άγιος Γεώργιος 15ος αιώνας, η Παναγία 13ος αιώνας, και πολλές άλλες του 17ου και 18ου αιώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: