Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΜΠΑΝΙΟ;

-  Ο Γιώργος Γ. δεν ειναι ο μόνος που έχει κινητικά προβλήματα και βρίσκεται καθηλωμένος εδώ και πολλά χρόνια στο αναπηρικό καροτσάκι ..ειναι όμως απο τους λίγους που συχνά - πυκνά γράφει για την επιθυμία του να χαρεί την θάλασσα. Στην αρχή πήρε υποσχέσεις όπως όλοι τους, μάλιστα πριν απο 2-3 χρόνια του υποσχέθηκαν οτι θα φτιάξουν όχι μόνο ένα αλλά δυο και τρία seatrack (αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στην θάλασσα) σε Κίσαμο, Φαλάσαρνα και Λαφονήσι. Λόγια, εξάλλου ειναι αντιληπτό σε όλους μας οτι ένας ΑΜΕΑ δεν έχει θέση στην πόλη πόλη μας όπως κι αν το δεις -πεζοδρόμια-τουαλέτες- διαβάσεις, ακόμα και οι δρόμοι ειναι λίαν επικίνδυνοι με τους τόσους καμικάζι, σιγά μην τους βάλουν τώρα seatrack. Το ξέρω βέβαια οτι ειναι στα σχέδια της κάθε δημοτικής αρχής, αλλά έχω μια ιδέα... εδώ δεν μπαίνει τίποτα αν δεν το σπρώξεις... καλό λοιπόν ένα σύλλογο της περιοχής μας να κάνει μια εκδήλωση και τα έσοδα του να πάνε για αυτό τον σκοπό. Δεν ειναι μόνο ο Γιώργος υπάρχουν χιλιάδες Γιώργηδες και Γεωργίες που ειναι στην ίδια κατάσταση δίχως εμείς να τους δίνουμε ούτε το ελάχιστο, χωρίς η πολιτεία να μπορεί να τους δώσει τα απαραίτητα.
Είναι εξάλλου γνωστό οτι ο δήμος μας θα την αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση, όπως κάνει και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που δεν μπορεί αλλά μπορούν .... οι άλλοι.
Οι φώτο ειναι απο την μικρή παραλία της Αγίας Πελαγίας στα Κύθηρα. .. άλλο ένα έργο του Στρατή Χαρχαλάκη σε ένα νησί που έχει τον 1/5 του μονοήμερου τουρισμού της Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: