Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούν στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2022 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα  «Η Δύναμη των Μουσείων».
Εκδηλώσεις θα γίνουν μόνο στα Χανιά φέτος και ειναι οι εξείς.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Νεοκούρου Χανίων, τηλ. 2821074764
Τετ. 18 Μαΐου
• Noήματα, Συμβολισμοί, Αξίες, Σχέσεις
Μέσω της τέχνης συνδεόμαστε και αντλούμε δύναμη από τη διερεύνηση προσωπικών συσχετίσεων και πολλαπλών αναγνώσεων διάφορων επιλεγμένων τεκμηρίων από τις συλλογές του Μουσείου (ερμηνευτικά μονοπάτια για οικογένειες και ενήλικες)
Ώρα 18.00 (είσοδος ελεύθερη)
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ακτή Κουντουριώτη, τηλ. 28210 74484
Τετ. 18 Μαΐου
• Περιήγηση - Ξενάγηση στον χώρο
Ώρες 11.00-14.00 (είσοδος ελεύθερη)
ΟΙΚΙΑ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Πλατεία Έλενας Βενιζέλου, τηλ. 28210 56008
Τετ. 18 Μαΐου
• Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας μικρός που ήταν πολύ μεγάλος …
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μέσα από παραμύθι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το Μουσείο της Χαλέπας
Σχεδιασμός: Κατερίνα Βαζαίου - Ρία Μαρκουλάκη
Ώρα 09.30 (απαιτείται προεγγραφή)
• Ψηφιακές διαδρομές στην Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου
Ψηφιακό δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών για τη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία με άξονα την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και τη δράση του στην Κρήτη και κυρίως στα Χανιά.
Παρουσίαση εφαρμογής διαδραστικής ξενάγησης σε κάθε μουσείο: Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα) στις 17.00. Μουσείο - Στρατηγείο Επανάστασης του Θερίσου (Θέρισο) στις 12.00. Οικία Γέννησης Ελευθερίου
Βενιζέλου (Μουρνιές) στις 12.00
Απαιτείται προεγγραφή

Στην Κίσαμο η μόνη γνωστή εκδήλωση θα γίνει στο 3ο Δημοτικό σχολείο απο τον αγαπητό Λευτέρη Κουμή και θα θα αφορά μια ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης της Κισάμου μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.
ΜΙΑ εφαρμογή που θα έχει συνέχει για την πόλη μας.
Εξυπακούεται οτι η είσοδος σήμερα σε όλα τα Μουσεία ειναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: