Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΨΟΡΥΧΕΙΩΝ

Επιστολή έστειλε η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου μας στην Δημοτική αρχή ζητώνατς να πράξει τα δέοντα.
Προς δήμο Κισάμου
Υπόψιν κ. Δημάρχου
Θέμα: Αδειοδότηση περιβαλλοντικών όρων για εξόρυξη γύψου, στην περιοχή Στόμιο- Προφήτης Ηλίας, Δ.Ε. Ιναχωρίου, δήμου Κισάμου.
Κ. Δήμαρχε
Προς μεγάλη μας απογοήτευση και θλίψη διαβάσαμε (πριν δύο μέρες), σε τοπικό σάιτ ενημέρωσης ότι είναι στο τελικό στάδιο η υπογραφή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η αδειοδότηση για την εξόρυξη γύψου στον δήμο μας, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Σίγουρα η είδηση αυτή θα βασίζεται σε «διαρροές», αλλά σίγουρα «καπνός δίχως φωτιά», δεν γίνεται.
Κύριε δήμαρχε είναι αδιανόητο και άξιο απορίας, να έχει περάσει τόσο χρονικό διάστημα που είναι η υπόθεση στην αποκεντρωμένη Διοίκηση και να μην έχετε προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες, για την διασφάλιση του αποτελέσματος που περιμένει και έχει ανάγκη η περιοχή και ο δήμος μας στο σύνολο του. Με δεδομένο και την στήριξη των βουλευτών της περιφερειακής ενότητας Χανίων που είχατε στην διάθεση σας.
Πέρασε πολύτιμος χρόνος και τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα "τρέχετε", πίσω από τις εξελίξεις, με το κλείσιμο ραντεβού στην Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Ραντεβού που όπως αναφέραμε πιο πριν έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί από την αρχή που πήγε ο φάκελος για έγκριση. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν χωρεί ερασιτεχνισμό και αδράνεια. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε ξανά τους λόγους που δεν είναι επιθυμητή μια τέτοια επένδυση, ούτε να αναφερθούμε στις δηλώσεις σας « ότι δεν πρόκειται να γίνει όσο είστε δήμαρχος». Περιμένουμε την επιτυχή έκβαση την υπόθεσης, με την μη έγκριση της αδειοδότησης. Επειδή διαπιστώνουμε ότι στο σημείο που αφήσατε να φτάσει η υπόθεση είναι μονόδρομος η ανυποχώρητη στάση όλων των εκλεγμένων αιρετών του δήμου Κισάμου, καταθέτουμε στην διάθεση σας, εκ των προτέρων, τις παραιτήσεις της δημοτικής παράταξης μας, ώστε να μπορέσετε να αναπτύξετε την ύστατη ώρα την πίεση που απαιτεί η υπόθεση, για να γίνει κατανοητή η θέληση του Κισαμίτικου λάου, όπως εκφράζεται δια των αντιπροσώπων του.
Με εκτίμηση 27-05-2022
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης 
Σταθάκης Θεόδωρος
Γλαμπεδάκης Βασίλειος
Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ
Ψαράκης Νεκτάριος
Καστανάκης Γεώργιος
Μακράκης Γεώργιος
Πατερομιχελάκη Νικολακάκη Αικατερίνη
Βαρουχάκη Σταυρούλα
Δερουκάκης Εμμανουήλ
Καρτσωνάκης Γεώργιος
Λιουδάκης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: