Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΜΑΣ ΚΟΝΤΟΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 «Ελ ντοράντο ανάπτυξης» χαρακτήρισε το Κολυμπάρι ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, μιλώντας χθες, Παρασκευή, στον ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης και τους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη (εκπομπή «Μικρόφωνο για 2»).
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προχωρά και η μεγάλη επένδυση Costa Nopia, προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πλατανιά, αναφέροντας ότι «είναι, πλέον, στη διαδικασία της έγκρισης της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων».
Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο τουριστικό πρότζεκτ Costa Nopia ανήκει στον εκ Κύπρου ορμώμενο όμιλο επιχειρήσεων Λεπτός (Leptos Group).
Το έργο αφορά τη δημιουργία πολυτελούς σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει 2 ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες, μαρίνα, γήπεδο γκολφ, αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο αλλά και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και εμπορίου.
Θα αναπτυχθεί σε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων, στην ανατολική πλευρά του κόλπου της Κισάμου. Η επένδυση έχει ήδη ενταχθεί στο καθεστώς fast track των στρατηγικών επενδύσεων, από τον Οκτώβριο του 2020. Το έργο υλοποιεί η εταιρεία Cretan Sun & Sea Developments.

Λεπτός εδώ, Λεπτός και εκεί... αλλά εκεί Θεός και έχουν τους λόγους τους. Και αντιλαμβανόμαστε όλοι πως βλέπουν τον επενδυτή αλλού... εμείς απλά μπορούμε να του κάνουμε κανένα τραπέζι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: