Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Κατανοώντας την αγωνία των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων της ευρύτερης περιοχής για την έλλειψη εργατικών χεριών, ο Δήμος Κισάμου καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση στους προέδρους των κοινοτήτων τους με τις προβλεπόμενες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό βάσει ΟΣΔΕ. Τονίζεται ότι ενώ η αίτηση δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, θα αποτελέσει μία ισχυρή ένδειξη των αναγκών σε θέσεις εργασίας που απαιτούνται ώστε να καλυφθεί η φετινή περίοδος. 
Ο Δήμαρχος Κισάμου, σε συνεργασία τόσο με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων όσο και με τις τοπικές ομάδες παραγωγών, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, καθώς και με τον σύλλογο αλιείας «Η Κίσσαμος»,  θα επιδιώξει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προς εξεύρεση λύσης σε θέματα, όπως επίσπευση του χρόνου έκδοσης ΚΥΑ για αύξηση των θέσεων εργασίας σε όλους τους  νομούς της Κρήτης, τροποποίηση του χρόνου παραμονής στην εποχική εργασία, διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης Visa εργασίας κ.α.
Εκ του Δήμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: