Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΑΠΟΨΗ

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ


Δύο παραστάσεις έγιναν στην Κίσαμο και η μια απο αυτές στον Δραπανιά, μια περιοχή που συνεχώς αναζητεί κίνητρα ανάπτυξης και προβολής, της ιστορία και του πολιτισμού της.
Η παράσταση έγινε απο το ΔΗΠΕΘΕΚ ΚΡΗΤΗΣ, με τους εξαιρετικούς Κώστα και Χάρη στην αφήγηση, μιας ιστορίας που μας άγγιξε!!
Με στενοχώρησε όμως η απουσία δημοτών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της δημοτικής ενότητας Μηθύμνης και ιδιαίτερα της περιοχής του Δραπανιά. 
Γιατί;
Γιατί τόσο απαξίωση σε πολιτιστικά δρώμενα απο φορείς που προάγουν τον πολιτισμό;
Μέσα όμως σε όλη αυτήν την στενοχώρια, η αίσθηση που μας άφησαν αυτά τα παιδιά (Κώστας & Χάρης ) ήταν εξαιρετική, ένα άγγιγμα της ψυχή, της δικιάς μας ψυχής.
Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο καφενείο ΚΟΤΟΥΤΟ - Γιάννης & Ρούλα Καταλακτάκη, στον Αντιδήμαρχο κ. Χαχλάκη, στον πρόεδρο της κοινότητας Δραπανιά κ. Αντώνη Κοκοτσάκη, στον Πατέρα Αλέξανδρο, στην Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ κα. Μαλανδράκη και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης στην περιοχή μας.
Οι Απόντες θα είναι πάντα Απόντες και ο πολιτισμός απλώς τους προσπερνά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: