Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Το νηπιαγωγείο Καστελίου Κισάμου την δεκαετία του 50 ως και το 1965 ήταν στο στενό ανάμεσα στην Περίδου και την Αρετά απέναντι απο το οινοποιείο Ξηρουχάκη, σήμερα μπυραρία Lyra. H Κική απο τις πρώτες νηπιαγωγούς, μου έκανε και εμένα μάθημα το 1966 στο νέο σχολείο που μεταφερθήκαμε απέναντι απο το ΟΤΕ.
Σήμερα το οικοδόμημα που στέγαζε το πρώτο νηπιαγωγείο της πόλης, ένα παλιό διώροφο κτήριο, ειναι σε κακή κατάσταση ετοιμόρροπο, μάλιστα αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή καθώς στην αυλή του έχει γινει χρόνια τώρα κατάληψη απο άστεγους.
Καλό ειναι ο Δήμος κατ' αρχάς να το καθαρίσει αλλά το σπουδαιότερο να προσπαθήσει να δει αν μπορεί να το αγοράσει ώστε να φτιάξει ένα χώρο πολιτισμού... ακόμα και την βιβλιοθήκη μπορεί να μεταφέρει εκεί. Είναι μια καλή ιδέα για να ομορφύνει και η περιοχή που σήμερα μοιάζει τριτοκοσμική με πολλά παράπονα απο τους κατοίκους που πολλοί απο αυτούς μάλιστα έχουν επενδύσει στον τουρισμό. 
- Είναι πολλές οι εκκρεμότητες που έχουμε ξεχάσει ή παραμελήσει μέσα στην πόλη που και αυτό θα μπει στα υπόψιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: