Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Κισάμου που ολοκλήρωσαν το τμήμα τηλεκπαίδευσης «Ελληνικό Αλφάβητο», μαζί με τους εκπαιδευόμενους του παραρτήματος Κισάμου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου. 
Η δράση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού και υπεύθυνης του παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κισσάμου κ. Ανδρομάχης Χουρδάκη σε συνεργασία  με το Κέντρο Κοινότητας και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κισσάμου, σε μια προσπάθεια  αλληλοεπίδρασης των συμμετεχόντων στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και γνωριμίας με την τοπική ιστορία.
Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων που επέτρεψε να υλοποιηθεί η επίσκεψη στο Μουσείο, απογευματινή ώρα, και ιδιαιτέρως τον κ. Μουντάκη Γιώργο και τον κ. Θεοδωρογλάκη Μιχάλη που εκτός ωραρίου φρόντισαν για το άνοιγμα του χώρου και μας υποδέχτηκαν. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον αρχαιολόγο κ. Πατεράκη Νεκτάριο που προσφέρθηκε και ανέλαβε την ξενάγηση των εκπαιδευομένων στο χώρο. 
Με αφορμή την πολύ ωραία συνάντηση των ενηλίκων εκπαιδευομένων σε αυτή την εκπαιδευτική δράση, υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για τους ενήλικες που επιθυμούν να συμμετέχουν στα Προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και  στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κισσάμου, συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Γραφείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης 
Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: