Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΟ ΧΑΝΙΑ -ΚΑΣΤΕΛΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΛΕΩΦΟΡΟΣ "ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη αποφάσισε ομόφωνα μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Αγοραστάκη, να προτείνει στα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανίων και Πλατανιά, την ονομασία του τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Κισάμου σε «Λεωφόρος Μίκης Θεοδωράκης», από την αρχή της προς τα δυτικά μέχρι και την Αγία Μαρίνα για το Δήμο Χανίων και από τον Πλατανιά μέχρι και το Κολυμπάρι για τον Δήμο Πλατανιά.
Στο αιτιολογικό του, το Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη αναφέρει:
1. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο κορυφαίος του νεοελληνικού πολιτισμού. Είναι ο κορυφαίος Έλληνας με παγκόσμια απήχηση και αίγλη, ο παγκόσμιος Έλληνας. Ως παγκόσμιος είχε αναγνωριστεί και βραβευτεί από διεθνείς Οργανισμούς, Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα, Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεις σ’ όλο τον κόσμο.
- Καθόλου άσχημη ιδέα και καλό ειναι να ονομαστεί όλη η ΠΕΟ έτσι, εκτός κι αν πάλι η Κρήτη και η ΠΕΟ τελειώνει στο Κολυμβάρι. Αποδεδειγμένα ο Μίκης έχει και καταγωγή απο την Κίσαμο. Είμαι σίγουρος οτι αν η πρόταση καρποφορήσει ο Δήμος Κισάμου δεν θα έχει αντίρρηση να ονομαστεί αυτός ο δρόμος που περνά απο τον δήμο Κισάμου και φτάνει ως και την πόλη της Κισάμου σε Μίκη Θεοδωράκη. Εκτός βέβαια αν ο κ. Αγοραστάκης έχει καμιά άλλη πρόταση για τον υπόλοιπο δρόμο, Κολυμβάρι- Κίσαμος. 
- Θα ειναι τιμή και για τα μικρά χωριά μας, να ονομαστεί ο μοναδικός τους δρόμος, με το όνομα του κορυφαίου Έλληνα Μουσικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: