Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΡΑΓΕ;

Ακόμα και στους αναθεωρημένους δασικούς χάρτες το λιμάνι Καβονησίου φαίνεται οτι ειναι ένα πυκνό δάσος απο "πουρνάρια" και η αγριάδα ξεκινάει απο την θάλασσα και επεκτείνεται ως στα γύρω βουνά. Χιλιάδες ζώα απειλούνται αν αποχαρακτηριστεί ειδικά αυτή η περιοχή όπως λαγοί, ζαρκάδια, φασιανοί πέρδικες κλπ. Καλό ειναι να την κρατήσουμε έτσι αφού όπως φαίνεται έχει περισσότερα οφέλη απο το να κάνουμε λιμάνι... εξάλλου λιμάνι υπάρχει τωρα και ανατολικότερα.
Όπως φαίνεται το μόνο που έχουμε σαν λιμάνι ειναι μια προβλήτα στα βόρεια.. όλα τα υπόλοιπα ειναι δασικά.
Στις  31 Μαΐου 2022, λήγει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου δασικών χαρτών, που αναρτήθηκαν εντός του έτους 2021. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής, με έγγραφο που έστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος,  επισήμανε ότι «η παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων στην Π.Ε. Χανίων είναι κατά τη γνώμη μας, μονόδρομος. Απαιτείται χρονικό διάστημα κατ΄ ελάχιστον τρεις  μηνών μετά την 26η.05.2022 για την υποβολή αντιρρήσεων». Αν και δεν ξέρω αν εισακούστηκε καλό ειναι να αποχαρακτηρίσουμε το λιμάνι Κισάμου για να λέμε οτι έχουμε λιμάνι αλλά και να προχωρήσουν και όποια έργα έχουν προγραμματιστεί... αν έχουν και δεν μας κοροιδεύουν άπαντες. Εκείνο το φάρο στην βορινή προβλήτα τον έφτιαξαν άραγε; Τι γίνεται με τους χώρους σταθμευσης που τόσο ντόρος έγινε πριν δυο μήνες; 
Το λιμάνι Καβονησίου ανήκει στο ΛΤΝΧ αλλά αν οι εδώ δεν πιέσουν κακά τα χάλια μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: