Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ 1990

"Εργασίες συντήρησης πρασίνου ΔΕ. Κισάμου" προϋπολογισμού 9.000 Ε ..χθεσινή απόφαση που θα την βρειτε στην διαυγεια. Σίγουρα η περιοχή χρειάζεται μια τέτοια μελέτη μιας και πρέπει να συντηρηθούν όσα δημοτικά δένδρα έχουν απομείνει... 
Στην Ηρώων Πολυτεχνείου ήταν κάποτε 160 δένδρα δεξιά και αριστερά φυτεμένα (επι δημαρχείς Κουφάκη) έχουν μείνει με τα βίας 30. Τα περισσότερα με άδεια της εκάστοτε δημοτικής αρχής ξηλώθηκαν - καταστράφηκαν, στην Σκαλίδη ευτυχώς δεν έπεσε ακόμα το "μικρόβιο"  που έπεσε στην Ηρώων Πολυτεχνείου και διατηρούνται.

Σήμερα ξηλώθηκαν άλλα δυο, λένε ήταν σάπια και δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω... όμως αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες αν ειναι αλήθεια... Αν ο δήμος μας τα αντικαταστήσει τότε σίγουρα ήταν άρρωστα, αν όμως στείλει όπως κάνει τα τελευταία 10 χρόνια τον υπάλληλο του να κλείσει τα παρτέρια με τσιμέντο τότε μάλλον δεν χρειάζεται άλλο πράσινο η πόλη.
Περιμένω να δω... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: