Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Η ΚΙΣΑΜΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ένα πισογύρισμα που μας έγινε συνήθεια. Τελικά αυτή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει έστω μια υποχώρηση και να τιμήσει τους νεκρούς του κάμπου των Καλλεργιανών της πρώτης νικηφόρας μάχης εναντίων των Γερμανών κατακτητών στην Κρήτη, όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε αυτούς που θυσιάστηκαν για μας.
Είχαμε χρόνο να μεταφέρουμε το μνημείο στο χώρο που η πρώην δημοτική αρχή κ. Σταθάκη ονόμασε πάρκο πεσόντων, στον κόμβο Καλλεργιανών, σε μια πολύ μεγάλη έκταση για να αποφύγουμε αυτό που συμβαίνει όταν τιμούμε τους ήρωες μας στην μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου και με τόσους καλεσμένους κάθε χρόνο. Δεν ξέρω αν έχουν αντιληφθεί οι υπεύθυνοι την σπουδαιότητα της εκδήλωσης ή απλά νομίζουν οτι ειναι ακόμα μια αγγαρεία.
Δεν έχει λοιπόν συνέχεια ούτε κι σ' αυτό το τόσο εύκολο ο Δήμο μας. Καλό είναι λοιπόν να το ξανασκεφτεί η δημοτική αρχή και να μεταφέρει το μνημείο, στον χώρο που αρμόζει και πρέπει. Εξάλλου σε "κάμποσο καιρό" θα αρχίσουν και οι εργασίες στο ετοιμόρροπο Λύκειο και θα πρέπει να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Νομίζω οτι μια μελέτη δεν θα απορριπτόταν με κανένα τρόπο ακόμα και απο την Περιφέρεια που της ανήκει δικαιωματικά ο κόμβος. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: