Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ- 22 ΕΘΕΛΟΝΤΙΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022στο ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης η δράση «Δώρισε τα μαλλιά σου, Χάρισε ελπίδα!». Η δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη  συνεχή χρονιά από το τμήμα «Κομμωτικής Τέχνης» του τομέα Υγείας - Πρόνοιας & Ευεξίας. 
Η ανταπόκριση-ευαισθητοποίηση στο κάλεσμα για δωρεά αγάπης, ελπίδας και αυτοπεποίθησης, τόσο των μαθητών του σχολείου όσο και των άλλων δομών εκπαίδευσης καθώς και του απλού κόσμου της Κισάμου, ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν 22 πλεξούδες οι οποίες και θα παραδοθούν στον σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης παιδιών & ενηλίκων με καρκίνο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» για τη δημιουργία περουκών. 
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων (επισκέψεις στο ΕΕΕΕΚ ΚΙΣΑΜΟΥ, εθελοντική αιμοδοσία, καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών) που στόχο είχαν την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στους/στις μαθητές/μαθήτριες της Κισάμου.
Στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του σχολείου αναφέρει:
«Ως διευθυντής του σχολείου οφείλω να ευχαριστήσω 
Την εκπαιδευτικό κα Β. Ζάχου και τους/τις μαθητές/μαθήτριες του τμήματος «Κομμωτικής Τέχνης» για την υλοποίηση της δράσης
Την αναπληρώτρια ΤΕ Κομμωτικής - κατά το σχ. έτος 2020-21- εκπαιδευτικό του σχολείο μας κα Φ. Κιντζονίδουη οποία ξεκίνησε και συνεχίζει να στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση  παρότι δεν εργάζεται πια στο σχολείο μας.
Τις εθελόντριες– δωρήτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για μία ανιδιοτελή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, μία πολύτιμη προσφορά μεγάλης αξίας. 
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου-Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: