Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΕΡΓΙΑΝΩΝ

Έγιναν και οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 81 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης σήμερα το απόγευμα και στην Κίσαμο, στο μνημείο των πεσόντων στα ανατολικά των παλαιών Λυκείων. Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, κατάθεση στεφάνων από τοπικούς φορείς ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων ενώ η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Κισάμου έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία του δασκάλου Σπανουδάκη Αντώνη με θέμα "Η Μάχη της Κρήτης μέσα από μαρτυρίες" (ολάκερη η ομιλία θα δημοσιευθεί αύριο) και έκλεισε με δυο ριζίτικα τραγούδια απο τον σύλλογο Ριζιτών της πόλης.
Στην μικρή αυτή τελετή που για ακόμα μια φορά έγινε στην μέση του δρόμου παραβρέθηκε και τέλεσε και την επιμνημόσυνο δέηση ο Μητροπολίτης Κισάμου κα Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής, περιφερειακοί σύμβουλοι, αρχές και φορείς της πόλης και ... πολύ λίγος κόσμος. 
Ακολούθησε κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: