Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΟ ΨΑΡΟΛΙΜΑΝΟ ΜΑΣ

Πλακόστρωτο στην Λίμνη στο μικρό αλλά εγκαταλελειμμένο ψαρολίμανο της πόλης, με μια μελέτη του ΛΤΝ Χανίων που στοίχησε περίπου 107.000 συν ΦΠΑ. Με μόλις 100.000 αναδεικνύεται μια περιοχή που θα έπρεπε να είχε γίνει πόλος έλξης εδώ και πολλά χρόνια. 2022 δεν δικαιολογείται να υπάρχουν χώροι χωμάτινοι στα λιμάνια μας... 
Μάλιστα τρέχει και άλλη μια όπου γίνεται αντικατάσταση του νότιου Μώλους που εδώ και 10 χρόνια είχε πάρει τέτοια κλίση που κανένα ωαροκαΐκο δεν μπορούσε να δέσει με ασφάλεια εκεί.
Από τα λίγα λιμενικά έργα στην Κίσαμο και αυτά βέβαια ενεργοποιήθηκαν χάρη στις προσπάθειες του νυν προέδρου του ΛΤΝ Χανίων κ. Βιριράκη. Βέβαια χρειαζόμαστε ακόμα πολύ δουλειά για να λένε οτι κάναμε το τίποτα κάτι αλλά θέλει και ανθρώπους για να τα διεκδικούν... χωρίς να διεκδικείς κάτι τίποτα δεν έρχεται μοναχό του στην Κίσαμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: