Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

Σαν σήμερα το 1939 οι Σοβιετικοί πιλότοι, ο ελληνικής καταγωγής (από Χίο και Χανιά)  Βλαδίμηρος Κοκκινάκης και ο Ρώσος Μιχαήλ Γκορντιένκο, ολοκλήρωσαν την πρώτη στην ιστορία αδιάκοπη πτήση από τη Μόσχα προς τη Βόρεια Αμερική. Πέρασαν 8000 χλμ., προσανατολιζόμενοι μόνο από το ραδιογωνιόμετρο!!!! Ο δρόμος τους μετά έγινε τακτική αεροπορική διαδρομή. Για αυτήν την πτήση ο Βλαδίμηρος Κοκκινάκης παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης.
 
Το όνομα του Βλαδίμηρου Κοκκινάκη έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια αεροπορική ιστορία, όμως είναι σχεδόν άγνωστος στη σημερινή Ελλάδα. Ελάχιστοι έχουν ακούσει το όνομά του ακόμη και στη Χίο και τα Χανιά, τόπους καταγωγής της ελληνικής οικογένειας Κοκκινάκη, η οποία είχε μεταναστεύσει στη νότια Ρωσία τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. Πηγή Εθνος.
Πληροφορίες Κώστας Ντουντουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: