Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Μια προγραμματισμένη εκδήλωση του ΝΕΣΚ έφερε μια μικρή αναστάτωση στα πράγματα της πόλης... για τους μη κατέχοντες η απορία υπάρχει, για τους γνώστες τα της αυτοδιοίκησης  αυτό ήταν μια μικρή μαχαιριά στα σωθικά της καθημερινότητας μας αλλά και της δημοτικής αρχής που λόγω οτι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το έργο της στην Κίσαμο μετά και απο 3 χρόνια προσπαθειών... εντούτοις βλέπει να προωθείτε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξη για την Κίσαμο από μια ομάδα παιδιών, 40άρηδες ειναι, που δεν σταματά να κάνει όνειρα για την πόλη και τον Δήμο μας.
Ο ΝΕΣΚ δεν ειναι δήμος, όμως πάντα κάποιος βγαίνει απο εκεί μέσα που έχει όρεξη κάτι να αλλάξει σε αυτήν την πόλη.. απο ανέκαθεν μάλιστα όπως λένε και οι παλαιότεροι πριν μπουν οι κομματικοί μηχανισμοί, ο Εμπορικός σύλλογος είχε την δύναμη να βγάζει δημάρχους ή υποψήφιους δημάρχους... Τα 30 τελευταία χρόνια βέβαια με μικρές εξαιρέσεις οι εντολές για τον "καλύτερο" έρχονται απ' αλλού και το αποτέλεσμα το βλέπουμε... Θυμόμαστε το εναλλάξ παιχνίδι υποστηρικτών ΠΑΣΟΚ -ΝΔ!!
Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στην πρόταση του ΝΕΣΚ για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο στην Κίσαμο που προωθεί, μιας και το σημερινό, λένε, δεν περπατά και εκτός από εμάς το αντιλαμβάνονται οι επισκέπτες μας με τα παράπονά τους, και ενδεχομένως μια μερίδα απο τους ιθύνοντες άσχετο βέβαια που δεν θέλουν να το πολυπιστέψουν. Έργο θέλουμε και έργο δεν βλέπουμε .. μπορεί βέβαια τους τελευταίους 6 μήνες να γίνουμε εργοτάξιο η Κίσαμος με τα 9.000.000 Ε της θεομηνίας, αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολλά μιας και μάλλον η απραξία των 3 χρόνων δεν μπορεί να καλυφτεί μέσα σε 6 μήνες όσο και να θέλουν. Αν λοιπόν η εκδήλωση του ΝΕΣΚ και το μοντέλο που θα μας προτείνουν οι άνθρωποι της PublicOTA (επαγγελματίες οι άνθρωποι) ειναι πετυχημένο και μπορεί να περπατήσει εδώ, ποιος ο λόγος να μην το υιοθετήσει η δημοτική αρχή και να το κάνει δικό της;... Βγαίνει ο δήμαρχος και η ομάδα του λέει ναι πολύ καλή η πρόταση του ΝΕΣΚ και την αποδεχόμαστε... εξάλλου δικά του αυτοδιοικητικά παιδιά ειναι όλοι που ειναι σήμερα στο τιμόνι του ΝΕΣΚ και δεν θα παρεξηγήσουν. Οι πολίτες όπως και η δημοτική αρχή θέλει (έτσι λέει) να κάνει το καλύτερο για την πόλη για τον Δήμο... οι προτάσεις ειναι για να γίνονται.. αν ειναι καλές τότε γλυτώνουν και καύση φαιάς ουσίας κάποιοι.
Το πρόβλημα λοιπόν μάλλον δεν ήταν αυτό .. ειναι οτι η Δημοτική αρχή δεν φαίνεται πουθενά σε αυτήν την προγραμματισμένη εκδήλωση ..... ενώ θα μπορούσε να μπει σφήνα σαν  συνδιοργανωτής όπως κάνει τα τελευταία 20 χρόνια, σε οτι κάνουν σύλλογοι - πολίτες κλπ. 
Και φυσικά αυτό δεν ειναι κακό, αλλά το να πηγαίνεις μια κάσα νερά και να βγάζεις δυο αφίσες, να δίνεις 2-3 δελτία τύπου στα ΜΜΕ δεν σε κάνει συνδιοργανωτή, όμως απο ευγένεια οι σύλλογοι που κάνουν κάποιες εκδηλώσεις αποδέχονται τον "προστάτη" ο δήμος μας να ειναι παντού... Τρέχει ο Κώστας και λαχανιάζει.. λαχανιάζει και ο δήμος... περπατά η κοπελιά στα βουνά και κουράζεται και ο δήμος μαζί της, ..λογικό ακούγεται για κάποιους αλλά όχι σε όλους.
Το ζητούμενο λοιπόν ειναι απλό μπορεί κάποιος ή κάποια ομάδα πολιτών να κάνει κάτι δίχως να ειναι ο εκλεγμένος δήμος μέσα... αν δεν μπορεί τότε καταπατούνται πολλά, αν πάλι μπορεί γιατί χολοσκά... και εκνευρίζεται; Ο Δήμος ανήκει σε όλους, όλοι μπορούν να πουν την άποψη τους, να κάνουν κάτι προς όφελος των πολιτών, να ρίξουν μια υλοποιήσιμη ιδέα, και αν αυτή ή αυτό που έκαναν σύλλογοι και πολίτες ειναι καλό ας βγει να το υποστηρίξει, να το φέρει κοντά του και να πει και ένα μπράβο (αν θέλει) σε αυτούς που είχαν την συγκεκριμένη ιδέα. 
Τα πράγματα πρέπει να καλυτερεύουν, πρέπει να βαδίζουν προς τα εμπρός, δεν ειναι ανάπτυξη η στασιμότητα και η αδιαφορία... ο Δήμος και κάθε δήμος πρέπει να χαιρετίζει κάθε ιδέα, κάθε πρόγραμμα, κάθε λύση που δίνουν σύλλογοι και πολίτες και όχι να κατεβάζει τα μούτρα επειδή δεν ήταν δική του ιδέα... 
Αυτά... και κάποτε θα σας πω πως έγινε και ο βιολογικός στην πόλη για να σκάσουν κάποιοι που δεν ονειρεύτηκαν ποτέ κάτι καλό για την πόλη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: