Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ...

Δυο νέους χώρους σταθμευσης προσέφερε η δημοτική αρχή στους κατοίκους και επισκέπτες της. Λίγο πριν απο την Ευαγγελίστρια ο ένας που χωράει αρκετά αυτοκίνητα και ο άλλος ανατολικά του Κέντρου Υγείας Κισάμου που θα ξεμπλοκάρει λιγο την κατάσταση της Ομογενών Αμερικής, που σε ορισμένα σημεία της πρέπει να ειναι ελεύθερη για το ασθενοφόρο.
Ας ελπίσουμε οτι και εμείς οι οδηγοί θα καταλάβουμε, ειδικά οι ντόπιοι, οτι δεν πρέπει να αφήνουμε ούτε για 5 λεπτά το αυτοκίνητο μας στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Πάντως με την ευκαιρία αυτή λέω στον φίλο μου τον Σπύρο το Μαυροδημητράκη απο τους ελάχιστους που προσπαθούν να κάνουν κάτι για αυτήν την πόλη (δική του ιδέα ήταν και οι χώροι σταθμευσης) .... την πληροφορία που μου έστειλε ο Σ. Σταματάκης για το τι μπορεί να κάνει ο δήμος μας στην Ηρώων Πολυτεχνείου και να την αδειάσει απο τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

" Υπάρχει λύση και κοστίζει και 0 ευρώ..... Το κόκκινα κολωνάκια που τοποθετούνται κοντά στα πεζοδρόμια να τα βγάλουν από εκεί και να τα βάλουν στη μέση του δρόμου.... Έχει εφαρμοστεί ακριβώς το ίδιο πράγμα στην πλατεία Ν. Σμύρνης στην Αθήνα και όλα λειτούργησαν άψογα. " Σπύρος Σταματάκης

Επειδή ψάχνουμε πολλά χρόνια για μια λύση αυτή ειναι μάλλον η καλύτερη....  χρειάζεται βέβαια δύναμη να το κάνεις αυτό, αλλά θεωρώ οτι αν τοποθετηθούν δεν θα μπορεί να παρκάρει πλέον κανείς στην Ηρώων Πολυτεχνείου και ο δρόμος θα ειναι ελεύθερος. Μια δοκιμή δεν θα ήταν και κάτι δύσκολο εδώ έχουμε δοκιμάσει τα πάντα και αποτύχαμε. Άλλο να σου κορνάρει ο απο πίσω και άλλο να σου σφυρίζει ο ανειδίκευτος τροχονόμος..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: