Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΞΑΝΟΙΞΕ ΜΠΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ


Η Κρητική διάλεκτος θα είναι επίσημο μάθημα για πρώτη φορά στα χρονικά σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και δη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ύστερα από πρωτοβουλία του ιστορικού συλλόγου Ρεθύμνιων Αττικής «Το Αρκάδι» όπως αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση του παιδαγωγικού τμήματος, με εισήγηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας κ. Μαρίνας Τζακώστα –Θεοδωράκη.
Έτσι, ένα διαφορετικό μάθημα μπαίνει στη ζωή των φοιτητών του Παν. Κρήτης, στο προσεχές εαρινό πρόγραμμα, με τίτλο «οι νεοελληνικές διάλεκτοι στην εκπαίδευση, η περίπτωση της κρητικής διαλέκτου». Η εκμάθηση της κρητικής διαλέκτου, για πρώτη φορά, προσφέρεται ως αυτοδύναμο πανεπιστημιακό μάθημα, με στόχο την εκμάθηση της συμβάλλοντας στην μελέτη, στη καλλιέργεια και την διάδοση της ώστε να μην χαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: