Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

MIA ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κατ αρχάς να ευχαριστήσω τον Βασίλη Σπερελάκη για την πολύτιμη φωτογραφία που μου έστειλε και να υπενθυμίσω οτι για την ιστορία ενός τόπου δεν αρκεί ο γραπτός ή προφορικός λόγος αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η φωτογραφία.
 Το παλιό τσαρσί στο μεσοπόλεμο* και έχει αξία η λέξη μιας και ημερομηνία δεν υπάρχει απλά είναι μια Μεγάλη Παρασκευή, σαν αύριο, με πολύ κόσμο στον μοναδικό για εκείνη την εποχή δρόμο.
Τρία τα ενδιαφέροντα εκτός απο την καθ' αυτήν αξία της φώτο. 
*Μεσοπόλεμος το διάστημα ανάμεσα στους δυο παγκόσμιους πολέμους και αν δούμε και το ντύσιμο τότε σίγουρα μιλάμε για δεκαετία του 30'
Ηλεκτρικό ρεύμα στο δρόμο, αν και ως και χθες πιστεύαμε οτι το φέραμε το 1949 (φωτο αριστερά).




Διαφήμιση στον τοίχο του εμπορικού του Μαρή της εποχής εκείνης για τις ραπτομηχανές ΤΖΟΝΕΣ με υπογραφή Ιάκωβος Μαρής.
και τέλος μια ταμπέλα μάλλον που αναφέρεται το όνομα
Ε.ΜΑΡΕΝΤΑΚΗΣ και υποθέτω οτι είναι το γνωστό κουρείο της Σκαλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: