Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΟΛΙΘΩΝ

 Μετά κώνων εποχή φαίνεται ότι θα περάσουμε σύντομα αφού στο χθεσινό συμβούλιο η δημοτική αρχή ζήτησε αλλαγή προϋπολογισμού με επιπρόσθετη έξοδα για αγορά κυβόλιθων (έτοιμα κράσπεδα) για την Τζανακάκη.
 Δηλώνω αντίθετος στο έργο αυτό μιας και όπως λέω καθημερινά δεν αλλάζει και τίποτα στην πλατεία αφού τα φορτηγά σταματάνε όπου βρούμε (φωτο). Τι δίπλα σε κώνους, τι δίπλα σε κυβόλιθους η κατάσταση είναι τραγική.
 Δηλώνω αντίθετος σε αυτό γιατί στην πλατεία Τζανακάκη με το Μουσείο, την εκκλησία του Αστράτηγου που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία, αλλά και τα υπόλοιπα κτήρια που συντηρήθηκαν, όπως το ξενοδοχείο Castel, το παλιό σταθμαρχείο, δεν ταιριάζει ούτε αυτή η κατάσταση αλλά πολύ δε περισσότερο μια προχειροδουλειά με κυβόλιθους. 
 Θεωρώ ότι το ποσοστό αρνητικής άποψης για τις διαμορφώσεις στην συγκεκριμένη πλατεία είναι πολύ μεγαλύτερο από τα θετικά σχόλια και αυτό μαζί με τις αρνητικές εκθέσεις της αρχαιολογίας, αλλά και του Νέου Εμπορικού συλλόγου, θα πρέπει να μας απασχολήσει αλλά και να ληφθούν υπόψιν. 
 Τέλος το μεγάλο ερωτηματικό και το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση είναι ... τι θα γίνει μέσα στους κυβόλιθους; Ποιος θα μας απαντήσει με σιγουριά; Θα υψωθούν ομπρέλες και θα στηθούν τραπεζοκαθίσματα ή θα είναι μια πλατεία για τους δημότες και τους φιλοξενούμενους μας;   
Ας ελπίσουμε οτι κάνουν λάθος οι πολλοί... και θα δούμε κάτι που θα μας κάνει την ζωή αλλά και την πόλη καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: