Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Όταν το σινεμά μας έγινε και στούντιο ηχογραφήσεων κρητικών παραδοσιακών τραγουδιών. Τότε που ήταν μόδα η κασέτα των 90΄λεπτών, η "μπομπίνα" του Σταματόγιαννη έγραφε ασταμάτητα Κισαμίτικους σκοπούς.
Όλοι οι καλλιτέχνες εκείνης της εποχής πέρασαν από εκεί για να γράψουν τα τραγούδια τους. Κουνέλης -Ναύτης-Καρτσώνης- Μαθιουδάκης- Αναγνωστάκης -Λαινάκης, ήταν μερικοί που βρέθηκαν στο Καστελλιανό στούντιο την δεκαετία του 80.
Στις φωτογραφίες μας βλέπουμε τους Λαινάκη Στέλιο λαούτο και Αναγνωστάκη Αντώνης βιολί σε μια ηχογράφηση τους.
Ο Σταματάκης Γιάννης με τα ακουστικά ακούει την¨απόδοση¨των καλλιτεχνών.

1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΛΑΣ ΙΩΑΝ. ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ είπε...

*Αντώνης Αναγνωστάκης (Βιολί)