Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

H ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ

στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου
Με την δέουσα κατάνυξη η Εκκλησία της Κισάμου και του Σελίνου βίωσε την κορύφωση του Θείου Δράματος, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Επιταφίου εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και εν συνεχεία λιτάνευσε τον Επιτάφιο, με την συμμετοχή και των Επιταφίων όμορων Ενοριών του Ι. Μητροπολιτικού Ναού. Συγκινητική η συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι με δέος και κατάνυξη, μετείχαν της Ι. Ακολουθίας, της Λιτανείας και έψαλλαν τα Εγκώμια. Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά και συγκίνηση του δια την συμμετοχή του πλήθους των εκατοντάδων πιστών σημειώνοντας: «στους άφωτους και χαλεπούς καιρούς μας όπου οι Φαρισαίοι των ημερών μας, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες τους με περισσή υποκρισία και ενώ δηλώνουν πως κόπτονται υπέρ των δικαιωμάτων διαφορετικοτήτων και μειονοτήτων, απαξιώνουν, ειρωνεύονται και λοιδορούν την πίστη και ευλάβεια ενός ολόκληρου λαού, σ΄ αυτούς τους ομιχλώδεις και ζοφερούς καιρούς μας, η λαοθάλασσα της πίστης και ευσέβειας που σήμερα πλημυρίζει όχι μόνον τον τόπο μας, αλλά και όλη την Πατρίδα μας, από άκρο εις άκρον, είναι η πιο ηχηρή απάντηση και ράπισμα στις προθέσεις και διαθέσεις των», προτρέποντας να μείνουμε σταθεροί στην πίστη και αξίες μας, ευχόμενος Καλή Ανάσταση. Χαιρετισμό, επίσης, απεύθυνε και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης. Προ της εισόδου του Επιταφίου εις τον Ναό ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του κυρού Ειρηναίου. 
Στο τέλος δε της Ακολουθίας καλωσόρισε και τίμησε, με την ανώτερη τιμή της Ι. Μητροπόλεως, τον φιλοξενούμενο της Μητροπόλεως κ. Όλεγκ, ο οποίος ταξίδεψε ειδικά από Ρωσία για να εορτάσει το Πάσχα στην Κίσαμο και ο οποίος είναι και ο δωρητής αντίγραφου της Παναγίας Βηματάρισσας, εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ευχαριστώντας τον δια «το πολύτιμο πνευματικό θησαυρό» που προσέφερε εις την Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου. Ο κ. Όλεγκ εξέφρασε την χαρά και συγκίνηση του δια την τιμή αυτή και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο δια την φιλοξενία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: