Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ή ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Το νησάκι στα νοτιοδυτικά του δήμου μας που έχει μια απο τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο στους Βενετσιάνικους χάρτες αναφέρεται σαν Scoglio Lafonisi = Βράχος Λαφονησιού. Στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Ιουσαγόραι ή Μουσαγόραι νήσοι και την αποτελούσαν 3 νησάκια εκτός του λαφονησιού η Μύλη και η Μέση, με σημερινές ονομασίες Πρασονήσι ή Άρτεμις και Πλακολήθρα ή Πλακουρήθρα.
Στο νησάκι κατά Πλίνιο υπήρχε ιερό του Απόλλωνα!! 
Εδώ έγινε και το ναυάγιο του υπερωκεάνιου IMPERΑTRICE το 1907 και απο τότε οι ναυτικοί έχουν ονομάσει το πέρασμα του νησιού, σαν ο "Τάφος των καραβιών".


Δεν υπάρχουν σχόλια: