Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

...στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
Κύριε Μυλωνάκη,
Θα συνεχίσετε να λέτε πολύ αυτή την "καραμέλα", ότι δηλαδή αφήσατε έναν Δήμο πρωτοπόρο (τι κρίμα που δεν το επιβράβευσε ο κόσμος), με την ένταξη του έργου του Βιολογικού καθαρισμού του κόλπου Κισάμου (κόστος 10 εκατομμύρια ευρώ) και την παράκαμψη Τοπολίων-Έλους (κόστος άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ). 
Γιατί κύριε Μυλωνάκη; Εσείς τα εντάξατε; Σας θυμίζω ότι και τα δύο τα πολεμήσατε με τον τρόπο σας: Είστε ο μοναδικός Δήμαρχος που υπέγραψε προσφυγή προς το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας), εναντίον ενός καθοριστικού έργου για την περιοχή του Βιολογικού καθαρισμού του κόλπου Κισάμου. 
Ωστόσο, μιας και απαντάτε εσείς με "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε", πείτε μας , σας παρακαλώ, ένα έργο που μελετήσατε και υλοποιήσατε στην πόλη της Κισάμου ή στην Τοπική Κοινότητα Γραμβούσας ή στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου (οι πολυπληθέστερες περιοχές) στα 3-5 χρόνια διακύβερνησής σας στον Καλλικρατικό Δήμο Κισσάμου. Δε νομίζω να απαντήσετε, διότι δεν υπήρξε κανένα έργο που υλοποιήσατε. Ακόμα και τα 2 εκατομμύρια που σας έδωσε τη δυνατότητα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, να απορροφήσετε με τα ΟΣΑΠΥ, δεν τα καταφέρατε και χάθηκαν σημαντικοί πόροι για το Δήμο μας.
Όσον αφορά την αναφορά σας για εμπλοκή μου σε λασπολογίες εναντίον σας γνωρίζετε ότι δεν με αγγίζουν , διότι ξέρετε ότι εγώ ό,τι έχω να πω, το λέω επώνυμα και με την υπογραφή μου. Εφόσον δεν το πιστεύετε, θα το ανακαλύψετε, πιστεύω, με το δικό σας "οψόμεθα".
Για τη Δακοκτονία χαίρομαι, επιτέλους, που μας διατρανώνετε με όλο σας το "είναι", τι είναι αυτό τελικά, που  σας εκφράζει και ποια είναι η άποψή σας για την προστασία του ελαιόλαδου: "και έχω ξεκαθαρίσει ότι δε διαφωνώ με τις εξαιρέσεις από τη δακοκτονία, αρκεί να υπάρχουν οι απαιτούμενες υπογραφές".  Καταλάβαμε κύριε Μυλωνάκη ότι για εσάς  η προστασία του ελαιολάδου είναι θέμα υπογραφών... Λέτε "ναι" στην εξαίρεση, αλλά "υπογραφές" ... Εάν εξαιρεθούν λοιπόν, τα 900 χιλιάδες  ελαιόδεντρα, με νόμιμες υπογραφές δεν είναι καταστροφή;
Εμείς από την πλευρά μας λέμε "ναι" στον "δολωματικό" ψεκασμό, είτε με πρωτοβουλία του κράτους, είτε με τοπική πρωτοβουλία. Συνεπώς, η διαφορά μας είναι μεγάλη, όπως διαπιστώνετε, και ας μην είναι για εμάς (προσωπικά) το λάδι, το κύριο εισόδημά μας.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας έβαλε όλο το Δήμο μας στο πρόγραμμα δακοκτονίας. Για να δούμε τι θα κάνετε, κύριε Μυλωνάκη και ποια θα είναι η θέση σας τελικά; Γιατί τη θέση σας την αλλάζετε διαρκώς, ανάλογα πως "στριμώχνεστε" κάθε φορά. Τη μία ψηφίζετε ό,τι λένε οι τοπικοί πρόεδροι, την άλλη ζητάτε "συγνώμη" από τον κόσμο. Είμαστε περίεργοι να δούμε πού θα καταλήξετε και θα κατασταλάξετε! 
Εν κατακλείδι, σας επισημαίνω ότι δεν ασχολούμαστε με τα περιουσιακά σας, ούτε με τα προσωπικά σας, αλλά με τη δημόσια "διαδρομή" και με τα λεγόμενά σας θα τοποθετούμαστε.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Θεόδωρος Σταθάκης  

Δεν υπάρχουν σχόλια: