Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΣ....

H ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ για την ενημέρωση και προς αποφυγή όποιας παραπληροφόρησης του φίλαθλου κόσμου των Χανίων και γενικότερα του Νομού σχετικά με τη χρήση των γηπέδων Περιβολίων και Μάλεμε από τις ομάδες του Νομού μας που αγωνίζονται στo πρωτάθλημα της Football League, θέλει να γνωστοποιήσει τα εξής:
1. Καταρχήν οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου ο Πλατανιάς, αναγνωρίζοντας την δυσκολία εύρεσης άλλης λύσης, συναίνεσε αλλά και επιδίωξε, ώστε οι ομάδες του ΑΟ Χανιά και του Κισσαμικού να αγωνίζονται σε γήπεδα εντός Νομού Χανίων.
2. Δυστυχώς οι συντηρήσεις των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων Περιβολίων και Μάλεμε, με την επιβάρυνση λόγω της συνεχόμενης χρήσης, απαιτούν δαπάνες που είναι αδύνατον να βαρύνουν μόνο την ομάδα του Πλατανιά.
3. Σε συζήτηση που είχε γίνει στο Δήμο Χανίων με την παρουσία εκπροσώπων και των τριών επαγγελματικών ομάδων του Νομού, είχε συμφωνηθεί ότι η δαπάνη συντήρησης θα καλυφτεί από την ομάδα του Πλατανιά, με την οικονομική βοήθεια των ομάδων του ΑΟ Χανιά και του Κισσαμικού, ανάλογα με την χρήση.
4. Η δαπάνη συντήρησης των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων ανέρχεται ετησίως στο ποσό των 80.000 ευρώ που καλύπτονται αποκλειστικά από την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, χωρίς την παραμικρή συμβολή της Super League και του Δήμου Χανίων.
5. Η ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ θέλει να γίνει ξεκάθαρο ότι απαιτεί από τις άλλες δυο ομάδες τη συμμετοχή τους στη δαπάνη αυτή όπως είχε εξ’ αρχής συμφωνηθεί. Ωστόσο μέχρι σήμερα, για την μεν ΠΑΕ ΑΟ Χανιά σε δαπάνη συμμετοχής 15.240 ευρώ έχει καλυφθεί το ποσό των 3.500 ευρώ. Η δε ΠΑΕ Κισσαμικός, σε δαπάνη συμμετοχής 16.030 για τους μέχρι σήμερα αγώνες της, έχει καταβάλει το ποσό των 3.500 ευρώ.
6. Μετά από αυτά γίνεται κατανοητό, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η νοοτροπία που θέλει τον Πλατανιά να είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων των δυο (μοναδικών) γηπέδων του Νομού, προκειμένου να αγωνίζονται αζημίως και οι άλλες δυο ομάδες.
7. Ως εκ τούτου θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε άπαντες, ότι όσο οι ομάδες του ΑΟ Χανιά και του Κισσαμικού δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις που σχετίζονται με την συντήρηση και την αρτιότητα των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων, ο Πλατανιάς δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε.

Υ.Σ Μιας και μεις δεν έχουμε γήπεδο αλλά μας παραχωρεί το δημοτικό στάδιο Περιβολίων, ο Πλατανιάς; (καλό ακούγεται) αν και ανήκει στο Δήμο Χανίων, ας κάνουμε ένα έρανο σε σπόρο και νερό και να το στείλουμε στον μοναχογιό των Χανίων.
Μήπως κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουμε τον Δήμο Χανίων που του ανήκει για την χρήση; Λέω εγώ και απορώ με την επιστολή του Πλατανιά που και αυτός είναι φιλοξενούμενος εκεί αν δεν κάνω λάθος.
Η 7η παράγραφος μοιάζει με απειλή... ειδικά με το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.... 
Αντί οι ομάδες των Χανίων να είναι ενωμένες και ξέροντας οτι ΑΟΧ και Κισαμικός αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα, ας τις αποκάμουμε... Εύγε.  
Άραγε που αποσκοπούσε αυτή η επιστολή; Στην προσβολή των διοικήσεων θα έλεγε και ο ποιος άσχετος...και στο κάτω κάτω της γραφής τι είναι 12.000 Ε για μια ομάδα που παίζει με εκατομμύρια; 
Και να θυμίσω στον νυν πρόεδρο που και τότε θα ήταν στα πραγματα, οτι ο Κισαμικός το 2003-4 παραχώρησε το γήπεδο στο Καστέλλι στον Πλατανιά για προπονήσεις και παιχνίδια και πλήρωσε το 500 τότε στο δήμο η διοίκηση του Κισαμικού, μάλιστα εν ενθυμούμε καλώς ούτε άφησε τίποτα απο τα εισιτήρια.
Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: