Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ

... στην επιστολή του νυν Δημάρχου κ. Σταθάκη (ΕΔΩ η επιστολή Σταθάκη)
Ο δήμαρχος κ. Σταθάκης εξέδωσε σήμερα 19/4/2017 μια επιστολή – απάντηση στις δικές μου δημοσιεύσεις για την δακοκτονία. Μια από τα ίδια, τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Επιστολή αχταρμάς, που ανακατεύει παλιά και νέα άσχετα και σχετικά θέματα, για να μην καταλαβαίνει κανείς γιατί ο δήμαρχος προκάλεσε αυτό το χάος με την δακοκτονία ενώ όλοι οι άλλοι δήμοι ακολουθούν τον νομικά κατοχυρωμένο δρόμο.
Είπα όμως ότι εγώ θα μιλώ με σαφήνεια, οπότε επί των άσχετων και γενικών αναφορών περί του τι αφήσαμε και τι δεν αφήσαμε ως δημοτική αρχή απαντώ εν συντομία ότι: αφήσαμε ένα δήμο πρωτοπόρο στην επίσημη εξασφάλιση έργων από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ και σήμερα σχεδόν 3 χρόνια μετά, ο νέος δήμαρχος τον κατάντησε ουραγό που μπορεί να συγκριθεί σε επιτυχίες μόνο με την μικρή Γαύδο. Επίσης, όταν κάποιος αναφέρεται σε παλιές λασπολογίες για να αποπροσανατολίσει από το τωρινό πρόβλημα, το μόνο που μπορεί να αποδείξει είναι την προσωπική του συμμετοχή στην λάσπη. Οψόμεθα…
Για την δακοκτονία τώρα, ο δήμαρχος αναφέρει ότι δεν δικαιούμαι να ομιλώ επί του θέματος γιατί συνυπέγραψα ως ιδιοκτήτης την εξαίρεση Τσουρουνιανών και Άι κυρ Γιάννη από την δακοκτονία. Φοβερό επιχείρημα! Αυτός που τα ξέρει όλα και ασχολείται και με τα περιουσιακά μου και με τις δουλειές μου, δεν ξέρει ότι προσωπική περιουσία έχω σε 8 κοινότητες και μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή κρίνω ότι υπάρχουν οι συνθήκες να εξαιρεθεί, εφόσον φυσικά συγκεντρωθούν επίσημες υπογραφές για πάνω από το 50% των ελαιοδέντρων. Θα είναι δηλαδή μια εξαίρεση από τον κανόνα και έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν διαφωνώ με τις εξαιρέσεις από την δακοκτονία, αρκεί να υπάρχουν οι απαιτούμενες υπογραφές. Όποια κοινότητα όμως, δεν συγκεντρώνει τις εκ του νόμου υπογραφές πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτά βέβαια είναι σαφή και ξεκάθαρα για όποιον θέλει να καταλάβει.
Σχετικά με τις προτάσεις του κ. Σταθάκη προς εμένα αναφέροντας «…τοπικό σχέδιο διαχείρισης που είστε υποχρεωμένος να το κάνετε λόγο του επαγγέλματος σας…», τι να πει κανείς. Δεν φτάνει που ο ίδιος εκπόνησε ως ειδικός επιστήμων «το σχέδιο για την σωτηρία του ελαιολάδου της Κισάμου», προφανώς το νομοθέτησε κιόλας (στο μυαλό του) και μου ανακοινώνει ότι είμαι υποχρεωμένος να το εφαρμόσω!!! Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος τα έκανε μαντάρα, έχει ανακατέψει και μπερδέψει όποιον έχει βρεθεί μπροστά του, αλλά θα κατηγορήσει όλους τους άλλους (όπως π.χ. τους τοπικούς προέδρους) για τις τελικές συνέπειες.
Αλλά ας ξεχάσουμε τι λέω εγώ. Ας δούμε τι λέει στις 26/1/2017 εγγράφως η Δ/νση αγροτικής ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Χανίων «…αν εξαιρεθούν από την εφαρμογή του προγράμματος οι περιοχές αυτές (900.000 ελαιόδενδρα) οι συνέπειες για τον Δήμο σας, που είναι αγροτικός στο μεγαλύτερο ποσοστό θα είναι ανυπολόγιστες.» Ας δούμε τι δραματικά δηλώνει δημόσια και ξεκάθαρα ο πλέον γνωστός επιστήμονας περί ελαιολάδου κ. Χαρτζουλάκης. Και ξαναρωτώ: Αυτά που κάνει, δηλώνει και σχεδιάζει ο δήμαρχος, ποιος επίσημος φορέας, ποια δημόσια υπηρεσία και ποιος διακεκριμένος επιστήμονας τα στηρίζει και τα εγκρίνει;
Στην ειρωνική πρότασή του να αναλάβω την δακοκτονία ως εργολάβος, του απαντώ με σοβαρότητα ότι αυτός υποχρεούται να λύσει το ζήτημα του εργολάβου ως δήμαρχος γιατί αυτός σταμάτησε την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου από το να αναλαμβάνει δακοκτονία.
Όσο για τις επιτροπές και τα σχέδιά του, όταν δρομολογήσει μια διαδικασία με αρμόδιους φορείς και επιστήμονες τότε και εμείς θα συμμετέχουμε και αν ποτέ καταλήξει η διαδικασία σε ένα ξεκάθαρο σχέδιο που θα εγκριθεί αρμοδίως και θα νομοθετηθεί, τότε ευχαρίστως να το εφαρμόσουμε. Έως τότε θα υλοποιούμε την σημερινή διαδικασία με τις νόμιμες εξαιρέσεις της, προσπαθώντας πάντα να διορθώνουμε τα όποια λάθη. Τα υπόλοιπα είναι για τα καφενεία.
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην δήμαρχος Κισάμου
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: