Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΕΙΟ

Καμπάνια συμμετοχικού διαλόγου "Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή", που αφιερώνεται στη μνήμη του γιατρού Μιχάλη Μπονατάκη (μέλους ΕΔΕΕΚ-Ιατρικού Συλλόγου Χανίων) θα πραγματοποιηθεί στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, 18.00-21.00 και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, 10.30-14.30. 
H καμπάνια ταξίδεψε από τις αρχές Δεκεμβρίου το σύνολο των περιαστικών Δήμων του Ν. Χανίων και θα απολήξει στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΕΕΚ «Κρήτη-Χανιά, 2017» -1η Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό & την Κοινοτική Δράση με θέμα: ‘Η Πόλη Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο Συνάνθρωπο και στη Ζωή». 
Η πρωτοβουλία διοργανώνεται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης(ΕΔΕΕΚ) & το e-επιστημονικό περιοδικό "Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα" σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, τον Δήμο Κισάμου, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων (ΙΣΧ), την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ), την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου-Σελίνου και το Παν/μιο Κρήτης (ΦΚΣ).
Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών σε ζητήματα-αιχμές (όπως: το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίηση ανθρώπων-ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή) και στα αίτιά τους. Στο πλαίσιό της θα λειτουργήσουν πολιτιστικά περίπτερα και εργαστήρια διαλόγου, ενώ η καμπάνια θα ξεκινήσει με την περιβαλλοντική διαδρομή στο φαράγγι της Ρόκας που συνδιοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κεράς (η Αντωνούσα), Φαλελιανών (το Αντάμωμα), Ρόκας (η Ρόκα) (Εκκίνηση Σάββατο 22/5/2017, ώρα 10.00 από το Δημ.Σχ. Φαλελιανών)
Πρόκειται για μία κοινοτική δράση που στηρίζεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στην Δικτύωση και στον Εθελοντισμό κι αποβλέπει στην Ενδυνάμωση πολιτών και στελεχών του τόπου.
Απώτερος στόχος της είναι η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας συντονισμένου συμμετοχικού δια-δημοτικού διαλόγου και η ανάληψη υπεύθυνης κοινοτικής δράσης των αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών, πολιτισμικών κλπ εκπροσώπων ομάδων, φορέων, εθελοντών και της κοινωνίας των πολιτών σε ένα σύγχρονο νησί που μαθαίνει Διά Βίου.
(*Επόμενος σταθμός: Δήμος Χανίων στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κρήτη-Χανιά, 2017: Η Πόλη Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο Συνάνθρωπο και στη Ζωή» που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τις 12-14 Μάϊου 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: