Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ .....

Μια φίλη του blog μου έστειλε ένα δημοσίευμα απο Χανιώτικο ΜΜΕ που έλεγε οτι μαζεύονται ηλεκτρονικά υπογραφές για το χάλι των πεζοδρομίων στην πόλη των Χανίων, και αν γίνεται να μεγαλώσουν και να φτιαχτούν για τους πολίτες που βαδίζουν με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.. 
- Πόσο πίσω είναι οι άνθρωποι τελικά εκεί.. άκου εκεί πεζοδρόμια καινούργια; Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο οπισθοδρομικοί και ανίδεοι... τι προσπαθούν να κάνουν; Κοίτα να δεις που πετούν τα λεφτά των δημοτών!!
Ζητούν μάλιστα να είναι μεγαλύτερα και φαρδύτερα για να μπορούν να παρκάρουν όπως και εδώ τα 4Χ4 πιο άνετα μιας και τα νεώτερα έχουν και μεγάλες ρόδες. 
Αντί να κάνουν έργα χρήσιμα για τα τροχοφόρα!!! ζητούν έργα για τους πολίτες. Ήμαρτον!!!
Τώρα τελευταία κατάλαβα βέβαια γιατί κάποιες κυρίες της πόλης μας περπατούν στην μέση του δρόμου και δεν καταλαβαίνουν ούτε απο κόρνες ούτε απο φωνές.... 
-Στο πεζοδρόμιο εσείς, στη μέση του δρόμου εμείς.!!! ..και έχουν δίκιο!!!
Αγαπητή φίλη αν κοιτάξεις τον δημοτικό κώδικα για τα πεζοδρόμια.. λέει καθαρά οτι εκεί που δεν υπάρχουν τα φτιάχνει ο δήμος, εκεί που υπήρχαν και καταστράφηκαν τα πληρώνουν οι πέριξ.... αν το εφαρμόσει αυτό στην πόλη μας καταλαβαίνεις τι θα γίνει. 
Καλή σου μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: