Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (Ασφαλής υπολογιστής είναι ο κλειστός υπολογιστής και εκτός πρίζας)

Αν και καλεσμένος από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου για να μας μιλήσει τα νέα δεδομένα στο επιχειρείν, τις διαδικτυακές συναλλαγές, εντούτοις ο στρατηγός Μανόλης Σφακιανάκης, ίσως το πιο εξειδικευμένο άτομο σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος ... για χάρη του ακροατηρίου του (μαμάδες και παιδιά) αφιέρωσε το πρώτο μέρος της ομιλίας του για τους κινδύνους του ίντερνετ και τους πολλούς τρόπους εξαπάτηση μας από τους επιτήδειους.  
Η ομιλία ήταν πάρα πολύ κατατοπιστική σε μια γεμάτη αίθουσα και πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους, κ. Αννουσάκη Γιώργο εκπρόσωπο ΕΣΕΕ και κ. Πατεράκη Βαγγέλη πρόεδρου ΝΕΣΚ για την πρωτοβουλία αυτή. 

Μερικά που πρέπει να κρατήσουμε απο τα πολλά που ανέφερε σήμερα ο κ. Σφακιανάκης:
ο διαδίκτυο είναι το φως, μονόδρομος για την πρόοδο και κάνει τον κόσμο καλύτερο γιατί το 98% του διαδικτύου είναι θετικό.
- Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία. Ακόμη και μέσω email που στέλνουμε, μπορούν οι επιτήδειοι να μας παγιδέψουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο του υπολογιστή μας. Ασφαλής υπολογιστής είναι ο κλειστός υπολογιστής και εκτός πρίζας.
- Τέλος χαρακτήρισε υπερβολικό τον θόρυβο για το Διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbullying). Η καζούρα που λέγαμε στα χρόνια μας και με την οποία μεγαλώσαμε, είναι αυτό που σήμερα αποκαλείται από πολλούς Διαδικτυακός εκφοβισμός. Υπάρχει μεγάλη υπερβολή σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: