Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΕΙ Ο....ZARPA!!!

Για την γέφυρα του Κορφαλώνα είχε ρεπορτάζ το zarpa λέγοντας οτι έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη απο την διάβρωση και κάποιος πρέπει να την ελέγξει...παραθέτοντας και σχετικό αριθμό φωτογραφιών.
Να τι έγραψε
- Στην ευθεία λίγο πριν φτάσει κανείς στο Καστέλι Κισσάμου, υπάρχει μια γέφυρα, κάθετη στην ευθεία αυτή, από την οποία περνάει ο δρόμος που οδηγεί στα Καλουδιανά.
Η γέφυρα στηρίζεται σε κολώνες, είναι όμως εμφανές ότι με τα χρόνια έχει διαβρωθεί το υλικό γύρω από τις κολώνες αυτές, στη βάση τους. Αρχικά η βάση καλυπτόταν, όπως άλλωστε φαίνεται παρακάτω.
Γεννάται το ερώτημα, αν αυτό επηρεάζει τη στατικότητα της γέφυρας και αν είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς που περνούν είτε από πάνω, είτε από κάτω.
Ακόμα και αν δεν είναι επικίνδυνη όμως, μήπως πρέπει να γίνει κάτι για να επανέλθει στην κανονική της κατάσταση και να προστατευτεί από τη διάβρωση;
Θα την ελέγξει κανείς;

Η αλήθεια είναι οτι εμείς δεν δίνουμε και πολύ σημασία σε τέτοια, κι αν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας τότε τόσο το καλύτερο, άσχετο αν η συγκεκριμένη γέφυρα μπορεί να έχει πρόβλημα... Όμως απορώ με το zarpa που ενώ είδε την διάβρωση, δεν είδε ότι δεν υπάρχει δρόμος προς τα Καλουδιανά, αφού το όλο επιχείρημα εκεί είναι εκτός απο παράνομο και λίαν επικίνδυνο για τους οδηγούς... δυο παράνομοι είσοδοι έξοδοι προς τον περίφημο ΒΟΑΚ που μας έχουν στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές.
Η λέξη κόμβος βέβαια είναι για κατανάλωση μιας και σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ απο την Κίσαμο ως και το Κολυμβάρι, ο μόνος κόμβος είναι αυτός στην είσοδο της πόλης και της Καλυδωνίας... όλοι οι άλλοι είναι παράνομοι μάλιστα με τις ευλογίες του κράτους. 
Ας ελπίσουμε οτι θα αντέξει η γέφυρα στον Κορφαλώνα τα επόμενα 40 χρόνια, μιας και για κόμβους και νέο ΒΟΑΚ μόνο τότε ....ελπίζουμε να δούμε στην περιοχή μας.
5.000 τουρίστες ημερησίως για το Λαφονήσι... πάνε δίχως να ξέρουν καλά καλά ποια είναι η πραγματική διασταύρωση για τα Εννιά χωριά; Εσείς αλήθεια ξέρετε;

Πάντως δεν θέλει μόνο αυτή η γέφυρα συντήρηση στο κομμάτι του ΒΟΑΚ που μας αναλογεί...υπάρχουν πολλά και πολλές παράνομες κατασκευές, αν και φέτος έγινε μετά απο χιλιάδες χρόνια ο καλύτερος καθαρισμός δεξιά και αριστερά του δρόμου...και η αλήθεια είναι οτι φάνηκε αλλά και αποδείχτηκε πως τα προηγούμενα χρόνια τα λεφτά που ήταν για τον καθαρισμό πήγαιναν χαμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: