Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η Υ.Α. Φ20/69335/Δ4 (ΦΕΚ Β2545/16.6.2021) ίδρυσης τμήματος ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτή» στον τομέα ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΕΥΕΞΙΑΣ.
Δικαίωμα εγγραφής στο τμήμα έχουν:
* Οι μαθητές/τριες που προήχθησαν από τη Β τάξη ΕΠΑΛ του τομέα ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΕΥΕΞΙΑΣ.
* Οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Οι κάτοχοι πτυχίου οποιασδήποτε ειδικότητας ΕΠΑΛ του τομέα ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΕΥΕΞΙΑΣ εγγράφονται άμεσα στην Γ’ τάξη και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 23 ωρών εβδομαδιαίως. Οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (που δεν κατέχουν πτυχίο του  ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΕΥΕΞΙΑΣ) εγγράφονται στη Β’ τάξη και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 23 ωρών εβδομαδιαίως.
Στους/στις πτυχιούχους του τμήματος
* απονέμεται πτυχίο επιπέδου 4 σύμφωνα με το νέου Εθνικού Πλαισίου Προσόντων του  Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
* δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν στην προαιρετική τάξη Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας  η οποία περιλαμβάνει πρακτική αμειβόμενη εργασία 9μηνης διάρκειας. Μετά το πέρας της Τάξης Μαθητείας μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης του  Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τη λήψη πτυχίου επιπέδου 5 αντίστοιχο με το πτυχίο των ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ και του Υπουργείου Υγείας (ΙΕΚ νοσοκομείων). Η διαδικασία πιστοποίησης για το επίπεδο 5 του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι κοινή για ΙΕΚ και ΕΠΑΛ.
Βάσει των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη ότι η φοίτηση σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ νοσηλευτικής διαρκούν 2 έτη με προαπαιτούμενο την κατοχή απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες για την ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτή» μαθητές/τριες που φοιτούν στα ΕΠΑΛ λαμβάνουν ταχύτερα το πτυχίο τους έναντι αυτών που επιλέγουν τα ΙΕΚ.
Βέβαια το εγχείρημα της ίδρυσης του τμήματος «Βοηθός Νοσηλευτή» στο σχολείο μας δε θα είχε αίσιο τέλος χωρίς την ύπαρξη κατάλληλου εργαστηριακού εξοπλισμού. Για το λόγο αυτό ως διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου οφείλω να ευχαριστήσω
* Το Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»
* Τη MOBIAK A.E 
* Την  Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου
* Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο & Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας «Ο Άγιος Σπυρίδων»
* το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση
* την κοινοπραξία ναυτικών εταιρειών «KΡΗΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ» 
που επιδεικνύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία εδώρησαν  ένα μεγάλο μέρος σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού αξίας άνω των 10.000 €, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημά μας για παροχή στους/στις μαθητές/τριες της περιοχής μας της δυνατότητας επιλογής μιας ειδικότητας με θετικές προοπτικές απασχόλησης στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και πρόνοιας.    
Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθειά τους 
*  Τον πρώην υφυπουργό ΥΠΑΙΘ κ. Διγαλάκη 
*  Το διευθυντή Δ.Ε. Χανίων κ. Τζανάκη 
*  Το Δήμο Κισάμου και τη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κισάμου
*  Τον Διευθυντή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη που υπήρξε κύριος αρωγός των προσπαθειών ίδρυσης του τμήματος. 
*  Την εκπρόσωπο του Σ.Γ. & Κ. ΕΠΑΛ Κισάμου κ. Γωγώ Ρηγάκη
Με εκτίμηση
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου- Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης

Υ.Γ.  Οι αιτήσεις ηλεκτρονικών εγγραφών για τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ξεκίνησαν και υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59. μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ. 28220.22210

Δεν υπάρχουν σχόλια: