Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ (ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ)

 Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κίσαμο η ομάδα του Paths of Greece για την υλοποίηση του πρώτου ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στην περιοχή μας (εκτός του Ε4), καταγράφοντας στην αρχή όλα τα γνωστά και άγνωστα μονοπάτια του Δήμου μας. 
Εμπνευστής του Paths of Greece, Μονοπάτια της Ελλάδος, ο Φοίβος Τσαραβόπουλος, γιος του αγαπητού φίλου και μόνιμου αρχαιολόγου των Αντικυθήρων Άρη Τσαβαρόπουλου, ο όποιος έχει την γενική εποπτεία και λειτουργία της Paths of Greece και ξανάφερε την ζωή σε ξεχασμένα πανέμορφα μονοπάτια της Ελλάδος προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες που αγαπούν τον πεζοπόρο τουρισμό.
Δεν θα πω οτι δεν πόσο απαραίτητη είναι αυτή η καταγραφή των μονοπατιών αλλά οτι είναι και τεράστιας ευκαιρία για να αναδείξουμε και εμείς τα "ξεχασμένα" μας μέρη μας προσφέροντας στον περιπατητή τις απαραίτητες πληροφορίες σε όμορφες κυκλικές διαδρομές.
Συγχαρητήρια για την συνέχεια αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε απο τον Αποκόρωνα και θα επεκταθεί όπως φαίνεται και σε όλους τους Δήμους του νομού μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: