Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΑΦΟΥ ΤΑΣΣΕΣΤΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ..

"Αφού δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν και τα δέκα πράγματα που ζητήσαμε πέρυσι, και εφόσον οι υπηρεσίες δεν μπορούν να συντονιστούν για να επιτύχουν το αποτέλεσμα που ζητάμε, τότε και εμείς τασσόμαστε υπέρ του να κλείσουν εντελώς οι κάθετες και πάνω και κάτω από την πλατεία, με αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπου χρειάζεται για να μην δημιουργούνται αδιέξοδα (πχ στην Καμπούρη)."
Αυτή είναι η λιτή απάντηση του νέου προέδρου του ΝΕΣΚ κ Χουδαλάκη, που απο την μια βγάζει άκυρες τις προτάσεις που είχε καταθέσει το προηγούμενο Δ.Σ που ήταν και αυτός μέλος.. και απο την άλλη τάσσεται σε κάτι διαφορετικό, δίχως να ξέρει εντελώς τίποτα το Δ.Σ του ΝΕΣΚ, ούτε φυσικά οι επιχειρηματίες της πόλης, αλλά ρίχνοντας και μια πρώτη ευθύνη για οτι δεν έχουμε λύση στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης, στην νυν δημοτική αρχή, μιας και δεν μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους. (Δικαιολογία οτι είναι προσωπική άποψη η παραπάνω δεν στέκει αφού λέει καθαρά τασσόμαστε)
 Καλή αρχή λοιπόν... και να μας πει ποιοι τάσσονται υπέρ του κλεισίματος, αλλά να μας πει και το Δ.Σ αν είναι σοβαρή δικαιολογία "οτι κάνω κάτι άλλο επειδή η δημοτική αρχή δεν έχει την δύναμη να εφαρμόσει τα σωστά που πρότειναν πέρυσι". Όλοι άκυροι λοιπόν.
Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει μιας και όπως όλοι ξέρουμε τα τελευταία χρόνια παρ' όλο που το Δ.Σ του ΝΕΣΚ ήταν ένα γερό εργαλείο για τον επιχειρηματικό κόσμος της Κισάμου, εντούτοις ποτέ δεν λήφθηκε σοβαρά απο καμιά δημοτική αρχή, οπότε ότι και να έχει με κόπο σκεφτεί ο ΝΕΣΚ τα 11 χρόνια λειτουργίας του πάντα έπεφτε στις αντίθετες προτάσεις της Δημοτικής αρχής.
Είναι πολύ δυσάρεστο οτι έχουμε πάλι αλλαγή πλεύσης σε αυτά που ψηφίστηκαν απο το Δ.Σ του ΝΕΣΚ με το που ανέλαβε ο νέος πρόεδρος...αλλά είναι αλήθεια και δείχνει το αιώνιο πρόβλημα μας ..οτι δεν ξέρουμε τι θέλουμε, οτι δεν έχουμε μια σταθερή γραμμή, οτι ο κάθε νέος πρόεδρος αλλάζει ακόμα και αυτό που ο ίδιος ψήφισε σαν μέλος πριν ένα χρόνο, ότι υποχωρεί δίχως λόγο "τασσόμενος" στην αλλαγή πλεύσης της ίδιας της Δημοτικής αρχής. (συνεννοημένα θα έλεγε κάποιος)
 Έχουν περάσει ήδη 11 χρόνια και οι επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη δεν έχουν ιδέα τι τους ξημερώνει, απο την μια μέρα στην άλλη. Δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει όπως φαίνεται και προοπτική. Μάλιστα θα συνιστούσα στον νυν πρόεδρο να αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις και ιδιαίτερα αυτές που δεν έχουν παρθεί απο το συμβούλιο του, και καλό θα ήταν να ενημερώνει πρώτα τα μέλη του για το τι σκέφτεται για την πόλη και τον επιχειρηματικό κόσμο, και να μην τα μαθαίνουν απο τις σελίδες του F.B. 
Τέλος πρέπει να καταλάβει ο νέος πρόεδρος οτι κανείς δεν τον κυνηγά, αλλά οι αποφάσεις του θα πρέπει να πηγάζουν μέσα απο τα Δ.Σ του και να έχουν την στήριξη όλων, άσχετο αν σε κάποιους δεν αρέσουν, εξάλλου είναι δημόσιο πρόσωπο πλέον με ότι συνεπάγεται αυτό.
Ο ΝΕΣΚ πρέπει να δίνει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί, και φυσικά πρέπει αν έχει και ιδέες υλοποιήσιμες....καλό είναι λοιπόν να προσπαθήσει να φέρει πιέζοντας τον Δήμο μια ή δυο υπηρεσίες του στην Σκαλίδη. Λόγου χάρη το ΚΕΠ ή το γραφείο είσπραξης της ύδρευσης και άρδευσης, ..έτσι θα αποκτήσει κίνηση τα πρωινά ο δρόμος, και όλο και κάποιος θα επενδύσει δίπλα τους. 
Καλή συνέχεια στο ΝΕΣΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: