Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΝΕΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ 
ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ 
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι Κισάμου, 
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, βλέποντας ότι ο σχεδιασμός του Δήμου για το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια βραδινό κλείσιμο της οδού Σκαλίδη καθυστερεί, παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα ώστε η οδός Σκαλίδη να κλείσει από την Παρασκευή 18/06/21, καθώς ενόψει της έναρξης της Τουριστικής Περιόδου η επισκεψιμότητα στην πόλη μας έχει ήδη ξεκινήσει. Το περσινό «πείραμα» της ανοιχτής καθέτου Ομογενών Αμερικής, μας έδειξε ότι οποιοδήποτε μέτρο δεν αγκαλιαστεί από την Κισαμίτικη κοινωνία και δεν αποφασίσει η ίδια να το διαφυλάξει και να το προστατεύσει, είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Οπότε αιτούμαστε τουλάχιστον να κλείσει η οδός Σκαλίδη από τις 19:00-01:00 στα γνωστά σημεία και ας αποφασίσει ο Δήμος για το πώς θα χειριστεί τις κάθετες οδούς. Αν φυσικά επιθυμείτε να δώσουμε και μια γνώμη για αυτό μπορούμε να το πράξουμε. Επίσης όσο αφορά την οδό Σκαλίδη καθώς και την πλατεία Τζανακάκη, θα θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής, ώστε να προβείτε άμεσα στην επίλυση τους. 
- Να καθαριστεί η πλατεία Τζανακάκη και ειδικά ο χώρος περιμετρικά από το συντριβάνι, καθώς η παραμέληση είναι ορατή και η εικόνα που παρουσιάζει το κεντρικότερο σημείο της πόλης κάθε άλλο παρά τιμητική είναι. Υπάρχουν στοιβαγμένα τραπεζάκια και καρέκλες, περιμετρικά του συντριβανιού, με σκουπίδια και σάπια φύλλα παντού. Προτείνουμε να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης τους και να φροντίσει εντός εύλογου διαστήματος να τα απομακρύνει. Η υπηρεσία καθαριότητας θα μπορούσε να απασχολήσει ένα πρωινό τους υπαλλήλους της για να καθαρίσουν την πλατεία και ας στερηθεί των υπηρεσιών τους ο υπόλοιπος δήμος για μια μέρα. 
- Αρκετές λάμπες του δημοτικού φωτισμού επί της οδού Σκαλίδη είναι πιθανόν καμένες και θα θέλαμε να φροντίσετε να αντικατασταθούν και επίσης εφόσον είναι εφικτό, να καθαριστούν τα φωτιστικά, γιατί λόγω των ακαθαρσιών που έχουν στο εσωτερικό τους, εμφανίζουν ένα πολύ άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα. Η προστασία του περιβάλλοντος, η υγιεινή αλλά και η αισθητική της πόλης μας, είναι υπόθεση που αφορά όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά. Ας φερθούμε όλοι στο Δήμο μας, όπως θα φερόμασταν και στο σπίτι μας, και να είστε σίγουροι ότι θα αποζημιωθούμε για τον μικρό μας κόπο. Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και στηριζόμαστε στην άμεση ανταπόκριση και συνεργασία σας. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: