Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΛΕΝΕ...

Δεν υπάρχουν λόγια ούτε μπορείς να μείνεις απαθείς σε κάτι τέτοια. Ανάμεσα μας υπάρχουν αρκετοί "απάνθρωποι", χειρότεροι εγκληματίες και μας το δείχνουν τακτικά. Επικίνδυνοι, ύπουλοι, υποχθόνιοι, βασανιστές που πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. 
Να τι γράφει στην ανάρτηση του ο πρόεδρος της κοινότητας Ποταμίδας κ. Χαιρετάκης για το εγκλημα αυτό:
-  Ζούμε σε ένα χωριό που θα έπρεπε να ήμασταν όλοι ενωμένοι μα πάνω από όλα "ΑΝΘΡΩΠΟΙ"  όμως δυστυχώς η ανθρωπιά λείπει.. λυπάμαι αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έμαθαν να αγαπάνε πάνω από όλα τα ζώα για να αγαπήσουν τον άνθρωπο..Σήμερα βρήκα την "Λεύκα" στο χωράφι μου από κάτω νεκρή κάποιος έξυπνος έβαλε φόλα. Δικός μου δεν ήταν ο σκύλος όμως τον αγαπήσαμε και εμείς αλλά και πολλοί γείτονες με το να τους ακολουθεί σε κάθε διαδρομή ακόμα και να τους προστατεύει. Η Λεύκα η αδεσποτούλα του Καστελίου και τον τελευταίο χρόνο της Ποταμίδας.. Ντροπή σε όποιον κι αν το έκανε 3 σκυλάκια της γειτονιάς μας τα δύο νεκρά και στο ένα κάποιος έριξε λάδια καυτά στο κεφαλάκι του.  Δεν έχω να πω κάτι άλλο αλλά η εμπιστοσύνη χάνετε για κάποια άτομα από σήμερα... μικρό χωριό αλλά πολλά τα στόματα... Λυπάμαι που είμαι πρόεδρος σε ένα τέτοιο χωριό με ανθρώπους που κάνουν όλα αυτά...  Αυτή τελικά ήταν η κατάληξη αυτού του σκύλου και τον άλλων δύο?  Ότι είναι θα φανεί και θα πάρει ότι του αξίζει.

Δεν ξέρω αλλά καιρός είναι να επέμβει ο εισαγγελέας γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: