Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Καντάνου-Σελίνου στη τοποθεσία ΑΝΤΡΑΧΛΕ περιοχή του φαραγγιού της Σπίνα, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαο Καλογερή και τον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιο Κων. Περράκη.

Το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, νυν και πρώην μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου καθώς και ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων και Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Χανίων κ. Μιχάλης Τσουπάκης, ο αστυνόμος του αστυνομικού τμήματος Καντάνου κ. Παντελής Καρτσωνάκης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων κ.α.
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Κανδάνου -Σελίνου είναι ένα υπερσύγχρονο έργο που θα ωφελήσει όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την οικονομία του Δήμου. Καλύπτει πλήρως όλες τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ημερησίως θα αποθηκεύονται αρκετοί τόνοι απορριμμάτων οι οποίοι θα μεταφέρονται με κλειστά κοντέινερ στην ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων.

Τα ΣΜΑ ειναι έργα απαραίτητα ειδικά για τους απομακρυσμένους δήμους όπως και ο Δήμος Κισάμου που σήμερα αναγκάζεται με τα φορτωμένα απορριμματοφόρα να διανύσει μια μεγάλη απόσταση ως και το Ακρωτήρι. Με την δημιουργία ΣΜΑ κερδίζονται εργατοώρες αλλά και χρήματα απο την συντήρηση των απορριμματοφόρων που θα έχουν σκοπό μόνο την περισυλλογή και όχι την μεταφορά των απορριμάτων σε τόσο μεγάλες αποστάσεις.
Ας ελπίσουμε οτι και εμεις ειμαστε πολύ κοντά στην δημιουργία ενός ΣΜΑ.
Φώτο Σελινιώτικες πινελιές

Δεν υπάρχουν σχόλια: