Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τοποθέτηση φύλακα στο Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ροτόντα) στην Κοινότητα Επισκοπής, του Δήμου Πλατανιά.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά είχε αιτηθεί με  έγγραφο του, προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την τοποθέτηση φύλακα στο Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ροτόντα) στην Τ.Κ Επισκοπής του Δήμου Πλατανιά, προκειμένου, το σημαντικότερο Βυζαντινό μνημείο της Κρήτης και ένα από τα σπουδαιότερα των Βαλκανίων, να προστατεύεται και να είναι ανοικτό και επισκέψιμο στο κοινό.
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Δήμου, προκήρυξε την παραπάνω θέση και από  τις 1-6-2021 έως και 31-12-2021, θα υπάρχει φύλακας στο παραπάνω μνημείο. 
Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρει ότι “...έχοντας επιτύχει τη σταθερή πλέον στελέχωση, σε εποχιακή περίοδο, της τοποθέτησης φύλακα στο σημαντικό αυτό μνημείο της Κρήτης, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του τόπου μας, να μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό αυτό χριστιανικό μνημείο, με το τεράστιο θρησκευτικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον...”  
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Λουπάκη Ασπασία, ανέφερε σχετικά “…Το βυζαντινό μνημείο της Ροτόντας αποτελεί πλούτο για το Δήμο μας. Το να είναι επισκέψιμος ο Ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ δημιουργεί ένα ακόμα πόλο έλξης κι ένα μοναδικό σημείο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες μας....’’
Το ωράριο επισκεψιμότητας είναι, όλες τις ημέρες της εβδομάδος και Σαββατοκύριακο από τις 8:30 π.μ. έως 15:30, εκτός Τρίτης.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας, με τη φύλακα του μνημείου στο τηλέφωνο 6940955254, για ομαδικές επισκέψεις και προσυνεννόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: