Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολογήθηκε η σύναψη 3 συμβάσεων με Τεχνικό – Νομικό και Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο, για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στις ενέργειες υποβολής πρότασης και διεξαγωγή Διεθνούς Διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το έργο με τίτλο «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης».
Πρόκειται για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, της ολοκλήρωσης των μελετών και της κατασκευής του έργου, σε συνέχεια της σχετικής πρότασης που υπεβλήθη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στις 23/4/2021, μετά από σύσκεψη και ομόφωνη απόφαση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τους Δημάρχους Πλατανιά και Κισάμου. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο έργο είχε γίνει σχετική αναφορά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή στην πρόσφατη παρουσίαση του νέου ΒΟΑΚ, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για τις εξελίξεις αυτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη και τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Μυλωνάκη, οι οποίοι συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα πολύ θετικό βήμα.
........
Η Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της για τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προωθεί, να παρακολουθεί και να υποστηρίζει την πρόοδο των δρομολογημένων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου, πάντοτε σε συνεργασία με τους δήμους Πλατανιά και Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: