Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Σε μια απλή τελετή, με ενδιαφέρουσες ομιλίες και χαιρετισμούς, αλλά με πολύ λίγο κόσμο, έγινε το άναμμα της φλόγας για την έναρξη της λαμπαδηδρομίας που συνοδεύει κάθε χρόνο τον Μαραθώνιο Κρήτης που είναι αφιερωμένος στον μακαριστό Ιεράρχη Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο.
Μια τελετή που έγινε στο προαύλιο του Δημαρχείου μπροστά απο την προτομή του Ειρηναίου και συνεχίστηκε με τους λαμπαδηδρόμους να διασχίζουν την πόλη πριν η φλόγα φτάσει στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όπου ήταν και η αφετηρία του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο αντιπρόεδρος του συλλόγου "Προβολής έργου Ειρηναίου Γαλανάκη" Κατάκης Παντελής που πήρε την δάδα απο τον αντιδήμαρχο κ. Κελαιδή για να ξεκινήσει την λαμπαδηδρομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: