Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ κ.κ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ

για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
Αγαπητά μας παιδιά,
Μετά από μια περιπετειώδη, λόγω των συνθηκών, σχολική χρονιά εισήλθατε ήδη στον στίβο των Πανελληνίων εξετάσεων, στην προσπάθεια σας να υλοποιήσετε ένα από τα όμορφα όνειρα, οράματα της ζωής σας.  Σε αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό ταξίδι σας, στην κατάκτηση του στόχου, νιώθουμε βαθιά την ανάγκη όπως συνενώσουμε και την δική μας ευχή, προσευχή και αγάπη μαζί με την αγάπη  των γονέων σας και τις ευχές των εκπαιδευτικών σας.   
Η πρώτη αυτή, ουσιαστική, δοκιμασία της ζωής σας είναι πιστεύουμε ευκαιρία να κατανοήσετε πως τελικά η ζωή στο σύνολο της είναι μια συνεχής δοκιμασία• πως όσο περισσότερο ωριμάζουμε, τόσο κατανοούμε ότι στην ζωή καλούμεθα, καθημερινά, να δίδουμε εξετάσεις. Εξετάσεις στα πιστεύω μας, στις αξίες μας, στον ανθρωπισμό μας, την αλληλεγγύη, την συνυπευθυνότητα. Εξετάσεις, που άλλοτε νιώθουμε την χαρά της επιτυχίας και, ενίοτε, της αποτυχίας. Εξετάσεις, που μας βοηθούν να γίνουμε πιο υπεύθυνοι, πιο ανθρώπινοι, πιο αληθινοί. Εξετάσεις, που μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε πως, τελικά, η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.    
Ζήστε λοιπόν αυτή  την δοκιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων, χαρείτε την ως μια εμπειρία της ζωής που ανοίγεται μπροστά σας για να ταξιδέψετε, να πετάξετε σε «κόσμους μακρινούς και ονειρεμένους». Με άγχος δημιουργικό και χωρίς πανικό, με διάθεση θετική, με πίστη στον εαυτό σας και εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας. Σε εκείνες τις μυστικές δυνάμεις της ψυχής που κρύβονται βαθιά στο είναι μας και αναζητούν τις ευκαιρίες τους να μας ανεβάσουν ψηλότερα. Παράλληλα ζητήστε και τον φωτισμό του Θεού. Οπλιστείτε με την δύναμη της πίστης σε Εκείνον που όλοι μας είμαστε τα δικά Του παιδιά. Δεν έχει σημασία πόσο βαθιά ή λιγότερο πιστεύετε ή πηγαίνετε στην Εκκλησία. Ο Θεός πατέρας μας αγαπά όλα του τα παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα που, καμιά φορά, τον λησμονούν. Σε κάθε πρωινό σας ξεκίνημα κάντε τον Σταυρό σας και προσευχηθείτε.
Να θυμάστε, τέλος, πως η αξία, η ομορφιά και η χαρά της ζωής δεν θα εξαρτηθεί από την δοκιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων και πως, πολλές φορές, μια φαινομενική αστοχία γίνεται ευκαιρία ζωής για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους και όνειρα. Πολλές οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που θα συναντήσετε στην ζωή σας. 
 Στις προκλήσεις αυτές ευχόμαστε να είστε και να βγείτε νικητές. Στις Ι. Παρακλήσεις που τελούμε κάθε βράδυ στο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου μας θα προσευχόμαστε για τον φωτισμό το νου, της ψυχής και της καρδιάς σας.  
+ Ο Κισάμου και Σελίνου                                                                                                                        Αμφιλόχιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: