Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΜΕΧΡΙ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΓΕΛ

Ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου 2021 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών/μετεγγραφών μαθητών /-τριών σε ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr από τον κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα Μyschool (στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών) ή από τους ίδιους τους μαθητές αν είναι ενήλικες. Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του αιτούντος. Κατά την υποβολή της αίτησης καταχωρίζονται απαραίτητα μεταξύ άλλων : 
Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα ή του ενήλικου μαθητή όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).
Το e-mail,το μητρώνυμο και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του κηδεμόνα ή του ενήλικου μαθητή.
Το σχολείο και η τάξη τελευταίας φοίτησης του/της μαθητή/τριας καθώς και ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) από το σχολείο τελευταίας φοίτησης (αναγράφεται στον έλεγχο προόδου ή ζητείται από το σχολείο τελευταίας φοίτησης).
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και την οριστική κατάταξη των μαθητών/τριών σε συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ./ΓΕΛ. (η ενημέρωση γίνεται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ) οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - λόγω των προληπτικών μέτρων κατά της διάδοσης του COVID-19-  είτε με φυσική παρουσία  κατόπιν συνεννόησης κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας, να προσκομίσουν στη σχολική μονάδα τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά*, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή τους :
α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων
β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 16η Ιουλίου 2021
* Απαιτούμενα δικαιολογητικά (Y.A. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 άρθρο 9):
Η Ηλεκτρονική Δήλωσης Προτίμησης που υποβλήθηκε στο e-eggrafes 
Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή/και πτυχίου για την εγγραφή αποφοίτου σε τομέα/ειδικότητα του ΕΠΑΛ.
Επιπλέον, για την εγγραφή στην Α’ Τάξη καθώς και για τη μετεγγραφή από άλλο σχολείο 
το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (πατήστε εδώ για λήψη) το οποίο έχει διάρκεια ισχύος τρία (3) σχολικά έτη. Αν δεν κατατεθεί, ο μαθητής δεν μπορεί να έχει ενεργό συμμετοχή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του ΑΔΥΜ είναι:
Έως και την ηλικία των δεκαέξι ετών οι παιδίατροι.
Για μεγαλύτερες ηλικίες των δεκάξι ετών δυνατότητα συμπλήρωσης των παραπάνω εγγράφων έχουν οι ειδικότητες των παθολόγων ή καρδιολόγων.
Κατ’ εξαίρεση συμπληρώνονται από παιδιάτρους εφόσον οι μαθητές παρακολουθούνται από ειδικές παιδιατρικές μονάδες για ασθένειες ειδικών νοσημάτων ή η βιολογική τους ωρίμανση αντιστοιχεί σε παιδική ηλικία. 
Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας  ή Πιστοποιητικό του Δήμου/ Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Γνωμάτευση για περιπτώσεις Δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών (από ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥ, ΙΠΔ).  
Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα για τον τόπο μόνιμης κατοικίας του μαθητή, σε περίπτωση μετακίνησής του με μέσα μαζικής μεταφοράς. Με την υπεύθυνη δήλωση επισυνάπτεται  και απόδειξη λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ για την επαλήθευση των αναγραφόμενων.
Απολυτήριο Γυμνασίου, εφόσον αυτό δεν έχει διαβιβαστεί υπηρεσιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: