Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΤΑ ΝΕΑ ΛΥΚΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Ήρθε, είδε και τα είπε όπως ξέρει να τα λέει ..ωμά. 
- Αν δεν κινηθείτε μην περιμένετε να σας το προσφέρουν στο πιάτο, ας απαιτήσετε κατ' αρχήν να γραφτεί στον προϋπολογισμό το έργο, και σε 5-8 χρόνια απο σήμερα ίσως να το δείτε να ξεκινάει να κτίζεται. Ήδη πέρασαν 2 χρόνια και πάμε στον τρίτο με το πρόβλημα να παραμένει... 
Η αντιπαράθεση που προέκυψε μετά, ανάμεσα στους πρώην υπουργούς κ. Διγαλάκη και κ. Πολάκη, με τις δηλώσεις να διαδέχεται η μια την άλλη, θεωρώ οτι μας έκανε καλό, μιας και ξαναφέραμε έστω και για λίγο το πρόβλημα μας στην επιφάνεια. Είναι αυτό που πάντα λέω οτι χρειάζεται μια συντήρηση του θέματος καθημερινά ώσπου να το δούμε να γίνεται. Φυσικά επιμένω οτι σε αυτό το θέμα, δηλαδή την ανέγερση των νέων Λυκείων, δεν χρειαζόμαστε εμείς στρατόπεδα .... πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά και να αγωνιζόμαστε απο κοινού αν θέλουμε να δούμε σύντομα τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ένα κανονικό σχολείο, με αίθουσες, με διαδρόμους, με στέγαστρα, με αμφιθέατρο, με γυμναστήρια και φυσικά με εργαστήρια που είναι το Α και το Ω των ΕΠΑΛ.
Οι επισκέψεις των βουλευτών χρειάζονται και μάλιστα πρέπει να γίνονται έτσι, στους χώρους των σχολείων, ώστε να βλέπουν και να βλέπουμε την κατάσταση, το να πάει ο κάθε βουλευτής ή υπουργός στο Δημαρχείο και να υποσχεθεί τα υποσχόμενα είναι μια απλή αποφυγή της παλιοκατάσταση μας. 
Και το ζόρε ως και τώρα σε όλα αυτήν την αβεβαιότητα τον τραβάνε οι διευθυντές των Λυκείων, που θα πρέπει να έχουν σχολεία σε καλή κατάσταση, ανταγωνιστικά λειτουργικά. Αλλά πως όταν κυριαρχεί ο φόβος, ιδιαίτερα στο ΕΠΑΛ, να υπάρξει η στιγμή.... πολύ το βλέπω... που θα του πουν δεν πάει άλλο πάμε προς τον Πλατανιά;
Από την πρώτη στιγμή λέω οτι η πίεση ειδικά για τα νέα σχολεία πρέπει να είναι καθημερινή, προς πάσα κατεύθυνση, άνευ πολιτικού χρώματος. Πρέπει ακόμα η δημοτική αρχή να καταλάβει οτι είναι υποχρέωση της να ενημερώνει κάθε βδομάδα τους δημότες της για την πορεία των σχολείων, μιας και δεν είναι θέμα αποκλειστικό δικός της, εκτός βέβαια αν θέλει να το κάνει οπότε και η ευθύνη θα είναι αποκλειστική δική της. 
Όσο για τους γονείς ..οι επόμενες γενιές θα δείξουν αν έχουν ακόμα αυτό πρόβλημα, κι αν θα τους αρέσει αυτή η κατάσταση... ακόμα και αυτών των παιδιών που αύριο θα μπουν για πρώτη φορά στο Δημοτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: