Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2023 ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ...

Μερικά αποσπάσματα απο την προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Κισάμου, της Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου - ΕΛΚΕ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «EΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 248.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) χρήματα της Περιφέρειας Κρήτης.
α) επειδή με το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα θα διατυπωθεί πρόταση ενός Ενιαίου Πλαισίου Κατευθύνσεων Ολοκληρωμένου Χωρικού Σχεδιασμού (Master Plan) για το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κισσάμου, δίνοντας έμφαση σε μία κατεύθυνση πολιτισμού και αναψυχής, με την ανάδειξη της αρχαιολογικής- αρχιτεκτονικής- πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία θα δύναται να λειτουργεί όχι μόνον τοπικά αλλά και υπερτοπικά, με αποτέλεσμα τη συνολική λειτουργική, περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του ευρύτερου Ιστορικού Κέντρου της Κισάμου, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και την οικονομική αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής
β) δεδομένου ότι η προγραμματική σύμβαση είναι ο μόνος τρόπος υλοποίησης του Έργου, αφού ο Δήμος Κισάμου (Κύριος του Έργου) στερείται τα οικονομοτεχνικά μέσα και το επιστημονικό προσωπικό, η Περιφέρεια Κρήτης (Φορέας Χρηματοδότησης) στερείται τα τεχνικά μέσα και το επιστημονικό προσωπικό, ενώ διαθέτει τα οικονομικά μέσα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ως Φορέας Υλοποίησης) διαθέτει τους απαραίτητους ανθρώπινους πόρους και τα τεχνικά μέσα,
Η συνολική διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης του θέματος είναι είκοσι έξι (26) μήνες, η οποία αναλύεται σε είκοσι (20) μήνες για την υλοποίηση του συμβατικού αντικειμένου και έξι (6) μήνες για τους ελέγχους και τις εγκρίσεις των αρμοδίων – εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ως χρόνος έναρξης θεωρείται η ημερομηνία υπογραφής της.

Σε 20 μήνες απο την υπογραφή της σύμβασης που θα γίνει τις επόμενες μέρες... οπότε αποτελέσματα και μια διαφορά στην πόλη θα δούμε απο τον Ιανουάριο ως και τον Ιούνιο του 2023 (εκλογές θα έχουμε τον Οκτώβρη του 23).  Ας ελπίσουμε οτι θα προχωρήσει το έργο όχι ως προς το ερευνητικό κομμάτι που αυτό θα γίνει γιατί υπάρχουν οι σχετικές ρήτρες, αλλά ως προς την εφαρμογή του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: