Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΜΑΣ ΚΟΙΜΗΣΑΝ ΠΑΛΙ....

Η αλήθεια είναι οτι η κάθε δήλωση ενός βουλευτή και τέως υπουργού για μια απαράδεκτη κατάσταση έχει πάντα συνέχεια αυτή την χώρα. Μου την είπες, θα σου την πω, και ούτω κάθε εξής ώσπου οι εκλεγμένοι μας φτάνουν σε ένα σημείο να αλληλοκατηγορούνται άσχετα με το πως ξεκίνησαν να έρθουν σε αυτήν την αντιπαράθεση. Και μεις με ανοικτό το στόμα τους παρακολουθούμε, μιας και μας αρέσει αυτό, μας εξιτάρει και μας ανεβάζει και το πολιτικό μας συναίσθημα... Του την είπε ...καλά του έκανε κλπ.
Τα φετινά εργαστήρια ήταν υπαίθρια
Το πρόβλημα βέβαια παραμένει για μας, και αν το ψιλοαναλύσεις καταλαβαίνεις οτι ο απροσανατολισμός είναι ένα απο τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια που ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια ..και συνεχίζονται εις βάρος του λαού με τις κούφιες υποσχέσεις. 
Αμβολίαστος ο κ. Πολάκης, ευθύνες για τον λόφο Καστέλι στα Χανιά ο κ. Διγαλάκης, όμως, ούτε το ένα, ούτε το άλλο, είναι το θέμα της αρχικής αντιπαράθεσης ....που είναι στην ουσία τα νέα Λύκεια Κισάμου και πολύ πιο σοβαρότερο τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου.

 Πάμε για τρίτη χρονιά δίχως εργαστήρια στα ΕΠΑΛ....και μεις παρακολουθούμε απο μακρυά μια φαγωμάρα που δεν μας αφορά....άσχετη με μας...για το τι θέλουμε κι προσδοκούμε.
Αν πραγματικά ήμασταν όλοι εκεί μια γροθιά, σε κάθε επίσκεψη πολιτικού προσώπου, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Και τα εργαστήρια αλλά και τα νέα Λύκεια πρέπει να μπουν σε ρυθμούς υλοποίησης γρήγορα, άσχετο αν ο κ. Πολάκης δεν έκανε το εμβόλιο του ή αν ο κ. Διγαλάκης παρέβλεψε κάτι για το λόφο στο Καστέλι Χανίων. Το πρόβλημα μας είναι άλυτο και θα συνεχίσει όσο δεν μιλάμε καθαρά και ομαδικά.... 

Υ.Σ Χειρότερο πράγμα δεν υπάρχει να υποστηρίζεις μια πολιτική κατάσταση εις βάρος της ανάπτυξης του τόπου σου... λες και όλοι αυτοί που σου υπόσχονται αύριο θα τους ξέρεις ή θα σε πονούν για το χάλι σου. Αντί να φωνάζουμε εμείς.... τους ακούμε να μας την λένε και απο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: