Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 99% ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ

 Εδώ και ένα μήνα βρίσκεται στα χέρια ενός απο τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Κισάμου, η πρόχειρη μελέτη, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη. Αν και δεν είναι γνωστό τι θα αλλάξουν, οι πρώτες πληροφορίες λένε οτι θα ξαναγυρίσουμε στα παλιά, και θα προσπαθήσουν να ξανακάνουν πεζόδρομους τρεις δρόμους και μια πλατεία.
Με απλά λόγια ξαναγυρίζουμε σ'αυτά που έγιναν την πρώτη χρονιά Σταθάκη, με κλείσιμο του ιστορικού κέντρου από κάθε μεριά και πεζοδρόμηση της Σκαλίδη, της Καμπούρη, της Περίδου, της Ομογενών Αμερικής (μικρό κομμάτι) και της πλατείας Τζανακάκη. Μάλιστα για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις θα γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ εκδηλώσεις στους χώρους αυτούς...
Αυτό βέβαια δημιουργεί πάλι κάποια προβλήματα, αφού θα πρέπει πάλι να αλλάξουν φορά κάποιοι δρόμοι και κάποιοι δρόμοι που άλλαξαν πέρυσι να ξαναλλάξουν... αλλά ας ελπίσουμε οτι θα είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό.
Φυσικά για να εφαρμοστούν όλα αυτά πρέπει να γίνουν και κάποια συμβούλια στο Δήμο μας.. της ποιότητας ζωής, της οικονομικής επιτροπής, να παραγγελθούν τα σήματα ΚΟΚ... που τα ξέχασαν πέρυσι, αλλά και να έλθουν. 
Άρα με απλή λογική αυτόν τον μήνα δύσκολο το βλέπω να γίνουν όλα αυτά, οπότε απο τον επόμενο και να δούμε, θα αλλάξουν τα πάντα στο κέντρο. Βέβαια μουρμούρες θα υπάρξουν αφού πάλι κόβεται η πάνω πόλη από την κάτω, ένα κομμάτι νοιώθει ευνοημένο, ένα κομμάτι του εμπορικού κέντρου νοιώθει χρόνια αδικημένο, αλλά όλα αυτά λύνονται όταν έχουν παρθεί συλλογικές αποφάσεις και όχι αποφάσεις του ποδαριού. Οι αποφάσεις πρέπει να τηρούνται απο όλους, ιδιαίτερα απ' αυτούς που τις παίρνουν.
Το παράλογο βέβαια σε όλη αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην παλιά πόλη και όχι μόνο, είναι οτι κάποιοι διατυμπάνιζαν πριν δυο χρόνια οτι είχαν λύσεις έτοιμες σε όλα... 
Λύσεις όμως δεν υπάρχουν και αυτό φαίνεται....

Υ.Σ Δεν μένει να ξαναδώ και τα κρασπεδόρειθρα (πόσο μου έχει λείψει αυτή η λέξη) στην πλατεία Τζανακάκη για να έχουμε ένα πλήρες DeJa Vu....2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: