Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9...

17 του μήνα λένε, 19 κάποιοι άλλοι, αλλά όπως φαίνεται κανένας δεν είναι σίγουρος πότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλιά πόλη της Κισάμου. Το θέμα βέβαια δεν είναι τόσο οι ημερομηνίες αλλά τι θα εφαρμοστεί!!!

Μάλιστα αν κάποιοι μας κατηγορούν οτι έχουμε καφενιοποιήσει την κουβέντα τότε αλήθεια τι έχουν κάνει Δήμος και ΝΕΣΚ να απεγκλωβίσουν του δημότες -επιχειρηματίες και εμπόρους απο την αβεβαιότητα; Τίποτα μάλιστα και οι δυο μπερδεύουν την κατάσταση, ο ένας δια στόματος προέδρου του να λέει οτι τάσσονται υπέρ ενός καθολικού κλεισίματος του ιστορικού κέντρου, ο δε δήμαρχος μέσω των αντιδημάρχων του να λέει περίπου τα ίδια... βέβαια και στην μια περίπτωση και στην άλλη, δεν έχει παρθεί ούτε μια ουσιαστική απόφαση, ούτε έγινε καν συμβούλιο. Τι ισχύει άραγε σε αυτήν την πόλη και ποιος είναι επιτέλους αυτός που θα αποφασίσει, όχι μόνο το πότε αλλά και το πως θα κλειστούν οι δρόμοι; Καφενόβια κουβέντα  λοιπόν αλλά δάσκαλοι κάποιοι άλλοι..
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την μελέτη με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πάρθηκαν πέρυσι άσχετο αν δεν εφαρμόστηκαν... φυσικά δεν υπάρχει και ανάκληση αυτής της απόφασης .. οπότε έπρεπε να ισχύουν οι ρυθμίσεις σήμερα. (Αν δεν ισχύουν τότε πρέπει να αφαιρεθούν κάτι σήματα ΚΟΚ στην πλατεία Τζανακάκη, στην Γεωργιλαδάκη κλπ)
Για την Σκαλίδη που κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα υπάρχει εγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση η 22/2015 του Δήμου Κισάμου και η 8995/2016 της αποκεντρωμένης. Άρα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί.

Γράφει ο πρώην πρόεδρος του ΝΕΣΚ Βαγγέλης Πατεράκης στην σελίδα του:
- Γίνομαι μάρτυρας τις τελευταίες μέρες πολλών ανεξήγητων κοινωνικών συμπεριφορών και αντιλαμβάνομαι μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αγαπητοί φίλες και φίλοι μέλη του Νέου εμπορικού συλλόγου δεν είναι το όργανο υπεύθυνο για αυτά τα οποία συμβαίνουν γύρω μας, υπεύθυνοι είναι οι άλλοι και μάλιστα πολλοί, είναι όλοι αυτοί οι οποίοι χρόνια τώρα κυβερνάνε αυτό τον τόπο και με την πρώτη ευκαιρία επιρρίπτουν τις ευθύνες τους στον πιο αδύναμο κρίκο. Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη όλες οι δημοτικές παρατάξεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης κρύφτηκαν πολλές φορές πίσω από την ασπίδα που ονομάζεται εμπορικός σύλλογος. Αυτό σκεφτείτε το καλά, όλοι έχουν την ευθύνη τους σε ένα τόπο, τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως την έχει ο καπετάνιος και όχι ο λοστρόμος, όσο για σας πού κάθεστε στα καφενεία και κατηγορείτε τον εμπορικό σύλλογο καλύτερα είναι να κοιτάξετε τι έχετε κάνει εσείς για τον τόπο και όχι αν έκανε λάθη ο εμπορικός σύλλογος. Η μοναδική εμπεριστατωμένη πρόταση τα τελευταία 10 χρόνια από όλους και από όλες που κατατέθηκε δημόσια για δημόσιο διάλογο, είναι του εμπορικού συλλόγου. 
Δύο προτάσεις: η μία αφορά το open mall και πώς ονειρευόμασταν εμείς το ιστορικό κέντρο, και η άλλη φορά, τις 10 προτάσεις για τη θερινή ρύθμιση της κυκλοφορίας η οποία κατατέθηκε δημόσια, και δεν ακούστηκε άποψη κατά αυτής της πρότασης ούτε επιχειρηματολόγησε κανείς εναντίον της. Το ότι δεν εφαρμόστηκε αφορά τη δημοτική αρχή και όχι τον εμπορικό σύλλογο, θα ακουστούν αλήθειες από δω και πέρα αρέσουν δεν αρέσουν.

Και όπως καταλαβαίνεται προκύπτουν πολλά ερώτημα με την παραπάνω ανακοίνωση ..που εύλογα αναρωτιέσαι .... μα καλά ως και τώρα ακούγαμε ψέματα;
Ας ελπίσουμε οτι τις επόμενες μέρες θα ενεργοποιηθεί η απόφαση για την Σκαλίδη, όσο και για την Ομογενών Αμερικής για τους μονόδρομους και την πλατεία Τζανακάκη. Δυστυχώς κάπου έχετε κάνει λάθος τόσα χρόνια και αντί να το διορθώσετε συνεχίζεται να τα κάνετε χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: