Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πολυρρηνίας, αρχή πλατείας Μάνου Κατράκη, πρώην ΟΤΕ, η σχάρα έχει ανοίξει με αποτέλεσμα να αποτελεί επικίνδυνη παγίδα για μηχανάκια και ποδήλατα. Ήδη όπως μας ενημέρωσε δημότης έσκασε το λάστιχο του και κινδύνευσε να βρεθεί με τα μούτρα στην άσφαλτο. 
Μεταξύ σοβαρού και αστείου ...κάποιοι λένε οτι είναι τα νέα μέτρα για τα θορυβώδης μηχανάκια... όμως καλύτερα είναι να το φτιάξουμε μην πέσει κανένας και μετά τρέχουμε. Είναι απο τις λεπτομέρειες μέσα στην πόλη που τις έχουμε δει αλλά τις αφήνουμε για ...αργότερα.
Τέρμα Περίδου (στου Κινέζου) καθημερινά δυο-τρία αυτοκίνητα, φιλοξενούμενοι ως επί το πλείστον, παραβιάζουν ...το σήμα!!! Αλλά θα μου πείτε ποιο σήμα;
Αυτά τα σήματα μπήκαν αρχές δεκαετίας του 70 στην πόλη και αντέχουν καλά μόνο οι σωλήνες ακόμα...για το τι σημαίνουν είναι απορίας άξιο αλλά είπαμε πρωτοτυπούμε στην αδιαφορία. Μάλιστα ο δήμος είναι ενήμερος απο πέρυσι για να μην πω απο το 1990 για το συγκεκριμένο σήμα...αλλά δεν το βρίσκει μάλλον.
Φώτο Χ.Θεοδωράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: