Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ....

 Θρησκευτικός τουρισμός: Πώς η Κρήτη θα αναδειχτεί σε έναν μοναδικό προορισμό 
Με δεκάδες μοναστήρια, βυζαντινές εκκλησίες, μνημεία που συνθέτουν έναν πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο, η Κρήτη μπορεί να αναδειχτεί σε έναν μοναδικό προορισμό για θρησκευτικό τουρισμό, όπως αναφέρθηκε στις εργασίες του συνεδρίου του Economist για τον θρησκευτικό τουρισμό που διεξάγεται στα Χανιά
Ο θρησκευτικός πλούτος της Κρήτης δυνατό «όπλο» της τουριστικής βιομηχανίας
Οι τεράστιες δυνατότητες και οι προοπτικές του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα και την Κρήτη παρουσιάστηκαν στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που οργάνωσε στα Χανιά το περιοδικό Economist. Άνθρωποι από τον χώρο της Εκκλησίας και του Τουρισμού ανέπτυξαν τις διαστάσεις του Προσκυνηματικού τουρισμού, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας της ταυτότητας των θρησκευτικών μνημείων.
O γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης έκανε γνωστό ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν πρωτοβουλίες που θα εστιάζουν σε αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού καθώς όπως τόνισε, σε εθνικό επίπεδο δεν έχει επιτευχθεί η προσδοκώμενη ροή επισκεπτών. 
Η αλήθεια ειναι οτι αλλιώς οι μεγάλοι σκέφτονται τον Θρησκευτικό τουρισμό και αλλιώς εμείς οι λίγοι πολίτες που τους ενδιαφέρει και λίγο η ιστορία αλλά και η προστασία αυτού του θρησκευτικού πλούτου που είναι διασκορπισμένος σε ολάκερο το Νομό μας.
Στα 25 χρόνια που βρίσκομαι σαν απλός υπάλληλος του ΥΠΠΟ έχω δει 34 βυζαντινές - Βενετσιάνικες εκκλησίες μόνο στην Κίσαμο σε κακή κατάσταση, άλλες τόσες στο Σέλινο... εκκλησίες που βρίσκονται μέσα σε τουριστικές περιοχές, που βρίσκονται σε προτεινόμενες περιπατικές διαδρομές, εκκλησίες που βρίσκονται μέσα σε επισκέψιμα χωριά του Δήμου μας. 
 Σίγουρα και μόνο το ενδιαφέρον την πολιτείας δεν φτάνει, αλλά αφού ο Γ.Γ του ΕΟΤ είπε οτι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες ας περιμένουμε να δούμε αν αφορά μόνο τα πλούσια μοναστήρια αυτή η πρωτοβουλία ή θα συμπεριλαμβάνει όλες τις εκκλησίες που κινδυνεύουν και ειναι ο πραγματικός θρησκευτικός πλούτος μας;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: